Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg fikk aldri panikk

Lars Petter Nordhaugs stjernekamerat lot seg ikke stresse av sponsormangel.

I likhet med Lars Petter Nordhaug skrev Sep Vanmarcke (24) kontrakt med det han trodde skulle være Rabobank.

Slik ble det ikke. Den nederlandske storbanken trakk seg som sponsor i kjølvannet av bekreftelsen på det mange visste, Lance Armstrongs systematiske doping.

Banken er dog økonomisk forpliktet til sponsorkontrakten, og laget kan dermed fortsette.

Den unge belgieren Vanmarcke har de to siste sesongen kjørt for Garmin-laget, etter at han i 2010 slo gjennom med en imponerende andreplass i semiklassikeren Gent-Wevelgem.

I 2012 var han den eneste som maktet å slå Tom Boonen i en brosteinsfinale. Det skjedde i Omloop Het Nieuwsblad.

- Jeg fikk aldri panikk
Siden hans nye lag ikke har noen sponsor, skal de gjøre under navnet Blanco Pro Cycling, inntil en ny støttespiller er på plass.

Vanmarcke forteller at han aldri var spesielt bekymret da situasjonen ble kjent tidligere i høst.

- Jeg fikk aldri panikk og håper at laget finner en ny sponsor, sier Sep Vanmarcke til Cyclingnews.

Lars Petter Nordhaug har fortalt procycling.no at flere av rytterne på laget har merket store forandringer, mens Vanmarcke uttaler at hans inntrykk er at mye er det samme.

- Det er ikke så mange lag som er så profesjonelle og gjennomførte som dette. For meg gjorde det ingen forskjell. Det er rart at Rabobank er borte etter så mange år, men jeg kom til laget som var, som er, for rytterne, støtteapparatet og hvordan de jobber. Det er det viktigste for meg. Det er en annen drakt, men resten forblir det samme.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vil gjøre det bedre
Sportslig vil fokuset fortsatt ligge på vårklassikerne. Vanmarcke er regnet som kanskje Belgias største talent på brostein.

Målsettingen er enkel og klar. Han vil gjøre det bedre enn i 2012.

- Selvfølgelig vil jeg gjøre det bedre enn i fjor. Harelbeke, Flandern og Roubaix er de store målene og jeg vet ikke hva jeg kan få. Jeg tror kanskje Flandern er et år eller to for tidlig og løypa er veldig hard nå. Jeg vet ikke helt hvordan det blir, men i de andre er jeg ganske sikker på at jeg kan komme med i finalen og kjempe om pallen.

Må dele kapteinsrollen med Lars Boom
I Blanco Pro Cycling finnes det en annen rytter som er vass på brostein. Det er nederlandske Lars Boom.

Den tidligere sykkelcross-stjernen ble nummer seks i Paris-Roubaix, og han og Vanmarcke vil mest sannsynlig kunne utfylle hverandre godt.

- Vi må bli kjent med hverandre, men så langt har det vært bra. Lars har mye press fra Nederland og jeg er fremdeles ung og jobber meg mot toppen, så hvis vi kan dele presset, vil det være bra. Hvis begge kommer seg med i finalen kan vi dele jobben og vi må ikke gamble så mye, avslutter 24-åringen.

Boom og Vanmarcke kan uansett vente seg solid støtte fra flere av lagkameratene. Ryttere Maarten Tjallingi og Maarten Wynants står klare til å ofre seg.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?