Tom Boonen er en av de store favorittene til OL i London. Men alt går ikke på skinner for den belgiske mesterene.

I likhet med Thor Hushovd måtte nemlig også Boonen trekke seg fra Polen rundt.

Belgieren gikk i bakken på den første etappen, og det er skadene etter denne velten som gjør at Omega Pharma-Quick Step-rytteren måtte gi seg underveis på den femte etappen i Polen.

- Hele dagen var ok, litt smertefull, men ok, sa Boonen etterpå.

- Jeg jobbet for laget uten særlige problemer. I finalen, omtrent 30 kilometer fra mål, gjorde jeg en bevegelse for å styre unna et hull i veien. Plutselig fikk jeg skikkelige smerter i høyre side av brystet. Jeg kunne ikke puste.

Alt for OL
Dermed valgte den tidligere verdensmesteren å kaste inn håndkleet på veien mot Zakopane.

- Det er synd, fordi formen min var god, og laget her er fantastisk, det er en flott atmosfære. Det er vanskelig å forlate laget, men jeg må gjøre det som er best for helsa frem mot OL.

Boonen satser hardt mot OL, og valgte å droppe både Giro d’Italia og Tour de France i oppkjøringen.

I motsetning til Thor Hushovd viste imidlertid belgieren god form i Polen. På den andre etappen ble han nummer tre i spurten, etter å ha begynt spurten i en dårlig posisjon. Etter det har mye handlet om å hjelpe lagkamerat Michael Kwiatkowski, som leder sammenlagt etter fem etapper.

Mange sliter
Det er imidlertid ikke bare Boonen av OL-favoritter som har brutt sykkelløp i det siste. Thor Hushovd startet som kjent ikke lørdagens etappe i Polen rundt.

Spanias OL-uttatte har nemlig fått særdeles hard medfart i Tour de France. Både Jose Joaquin Rojas, Samuel Sanchez og Oscar Freire har blitt tvunget til å bryte rittet grunnet velt. Sistnevnte pådro seg så store skader at han ikke er aktuell for OL. Inn som reserve kommer Francisco Ventoso. Igjen står spanjolene med Alejandro Valverde og Luis Leon Sanchez, som begge har vært i bakken i touren. I tillegg kjører Ventoso Polen rundt.

For Nederland har både Robert Gesink og Lieuwe Westra brutt verdens største sykkelritt, mens Tony Martin, som skal sykle for Tyskland, også måtte gi seg.

Frankrikes stortalent Tony Gallopin måtte også bryte touren. 24-åringen slet med sykdom.