Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg fikk klar beskjed av Gro og Anja

Men Larviks nykommer trosser samboerparet.

SOGNSVANN (Nettavisen): Søndag møtes Larvik og ungarske Györ til den første av to Champions League-finaler.

Laget fra Ungarn blir regnet som et av de sterkeste lagene på kvinnesiden og har de norske profilene Heidi Løke og Katrine Lunde Haraldsen i troppen.

Da de to lagene møttes i mellomrunden av årets Champions League, ble det tap for Larvik i begge kampene. Györ vant med seks mål både hjemme og borte.

Larvik vant Champions League som første og eneste norske lag tilbake i 2011. Den gang var nettopp Løke den store stjernen hos laget fra Vestfold.

- Fikk beskjed
Neste sesongen er det Løkes lillesøster Lise som skal ikle seg den hvite og røde drakten. Søndag heier hun imidlertid både litt på storesøster og litt på sin nye klubb.

- Jeg har sagt at det nesten må bli 50-50. Det er et dårlig svar, men sånn må det være. sier Lise Løke til Nettavisen.

- Jeg spurte Gro Hammerseng og Anja Edin om dette her, og fikk klar beskjed om å heie på Larvik, men jeg tror nok det må bli 50-50, ja, fortsetter strekspilleren.

Selve kampen mellom de to storlagene tror den nåværende Storhamar-spilleren blir både jevn og tøff.

- Det er som Linn Sulland en gang sa: «Alle kamper lever sitt eget liv». Györ er nok det laget folk flest tror vinner, men Larvik har tatt store steg den siste tiden, sier Løke.

- De har spesielt blitt bedre i forsvar. Men det er vanskelig å spå en vinner. Det blir veldig åpnet og jevnt både hjemme og borte, mener sandefjordjenta.

- Var ekstrem
Thea Mørk er blant dem som har vært sentral i det å spille Larvik til finalen av den gjeve turneringen. Hun tror også det blir en vanskelig oppgave for det norske laget.

- Det blir veldig spennende. Vi har møtt dem to ganger før i år, men da gikk det ikke så veldig bra. Men nå er det finale, så alt kan skje, sier Mørk til Nettavisen.

- Vi skal i hvert fall gjøre alt vi kan for å gå seirende ut av kampen, sier Larvik-stjernen.

Mørk var også med da Larvik slo spanske Itaxo i 2011-finalen som ble spilt i Pamplona. Hun mener Larvik er et lag med litt andre kvaliteter denne sesongen.

- Er dere bedre enn i 2011?

- Det er vanskelig å svare på, men vi har nok litt andre kvaliteter. Heidi Løke var jo helt ekstrem i 2011, men nå har vi Pernille (Wibe) og Isabell (Blanco) som fyller den rollen på sin måte.

- Isabell scoret for eksempel syv mål nå nylig, og sto kjempebra i forsvar. Hun er en spiller vi trenger. Hun er en del av måten vi spiller på nå. Vi har et godt lag, fastslår Mørk.

- En knapp på Larvik
Den første Champions League-finalen spilles i Arena Larvik søndag ettermiddag, mens returkampen går i Ungarn 11. mai. Landslagssjef Thorir Hergeirsson gleder seg til møtet.

- Jeg er glad for at det er så mange norske som skal i aksjon i finalen. Det er viktig for landslaget å ha spillere som spiller de viktige kampene, sier han til Nettavisen.

- Jeg ser fram til kampen og holder en liten knapp på Larvik, selvfølgelig. Jeg tror det vil være 50-50 før kampstart, og så kan jo alt skje, sier islendingen.

- Hvor viktig er dette for norsk håndball?

- Det er like viktig for landslaget og norsk håndball at Larvik er med å kjempe i toppen, som at landslaget med å kjempe i toppen. Det er et gjensidig avhengighetsforhold der.

- Larvik er den klubben som er størst i Norge, med høye ambisjoner og lang historie for å prestere på høyt nivå. Det er viktig for norsk håndball, sier Hergeirsson.

Men selv om Larvik har dominert norsk håndball i en årrekke, minner islendingen også om at norsk håndball er mer enn bare vestfoldklubben.

- Vi må også huske klubber på lavere nivå og i Postenligaen som gir unge spillere sjansen og muligheten til å utvikle seg. De er også med på å dra lasset, sier treneren.

P.S. Györ trenes denne sesongen av spanske Ambros Martin. Det er samme mann som ledet spanske Itaxo i finalen mot Larvik i 2011.

Les mer om håndball:

Kommentarer til denne saken