Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg føler meg sliten og tung

Forhåpentligvis hjelper det på med litt julefri for alpintgutta.

Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud får ikke mange dagene til å lade batteriene i jula. Allerede 29. desember er de i gang igjen, i italienske Bormio.

Ingen av dem hadde særlig suksess i det siste førjulsrennet i Alta Badia. Jansrud kjørte ut i første omgang, mens Svindal ble svakest av de tre nordmennene som fikk kjøre finaleomgangen i det tradisjonsrike storslalåmrennet, og endte på 13.-plass.

Allerede annen juledag er begge på vei tilbake til Mellom-Europa for å starte utforgjennomkjøringene i Bormio, og da er de tilbake i en hverdag de liker, for i fartsøvelsene har de virkelig lyktes i år.

Svindal har allerede sikret seg tre seirer, og han kommer fra Val Gardena, der han gikk til topps i super G og tok fjerdeplassen i utfor. Jansrud fikk fjerdeplassen i super G-rennet, men sikret en flott annenplass i utforrennet. Han viste at han er 100 prosent tilbake etter kneskaden fra VM i Schladming.

- Det har vært mye i det siste, og jeg føler meg litt sliten og tung i beina, forklarte Svindal til NTB etter storslalåmrennet i Alta Badia. Han så fram til noen rolige juledager.

Ryggproblem
Kjetil Jansrud har lagt korsbåndsbruddet i kneet bak seg, men sliter litt med ryggen, noe han særlig merker i forbindelse med renn og trening i storslalåm. I fartsøvelsene er ikke ryggproblemene like merkbare.

- Jeg får noen dager fri nå før Bormio. Det skal komme godt med, sa Jansrud til NTB i Alta Badia. Han fikk en litt tidligere juleferie enn planlagt, i og med at han kjørte ut og var ute av annenomgangen.

Nå blir det utfor i Bormio på han, og deretter tar han fri fram til storslalåmrennet i sveitsiske Adelboden 11. januar. Etter det venter tøffe renn i Wengen, Kitzbühel og Garmisch-Partenkirchen før OL. Det samme gjelder for Svindal, for begge de norske flaggskipene i alpint satser på fullt verdenscupprogram i oppkjøringen til Sotsji.

Det eneste de ikke kjører er slalåm, for i den disiplinen har ingen av dem noe å hente. Det betyr at det populære slalåmrennet i Zagreb i begynnelsen av januar går uten dem.

Trening
For den yngre garden verdenscupalpinister med Henrik Kristoffersen og Aleksander Aamodt Kilde i spissen blir romjula reservert til trening. Begge reiser til Reiter Alm for å forberede seg til de store og viktige rennene på nyåret.

Også Leif Kristian Haugen blir med på denne treningen, men bortsett fra Kilde skal teknikerne med Kristoffersen og Haugen i spissen være med i Zagreb. I slalåmrennet der er det absolutt Henrik Kristoffersen det stilles størst forventninger til.

- Oppkjøringen til Zagreb legger jeg til Reiter Alm, men det kommer også til å bli litt super G-trening der. Det gjelder å få litt fart i kroppen, sa Kristoffersen til NTB i Alta Badia. Han sa også at målet hans er å bli enda råere, og det er råskapen som skal trenes opp den nærmeste tiden. Det gjelder å kjøre som han gjorde i finaleomgangen i Alta Badia i hvert eneste renn. Da er han en vinner.

- Jeg kommer til å ha ekstra fokus på slalåm både i trening og konkurranser nå, for januar er jo den store slalåmmåneden, sa Leif Kristian Haugen før han tok seg en liten fortjent juleferie.

- Jeg kommer til å satse ekstra på storslalåm i tiden som kommer. Der skal jeg bli bedre. Det har jeg bestemt meg for, sa Aleksander Aamodt Kilde til NTB i Alta Badia. Han kjørte inn til flott 19.-plass i super G-rennet i Val Gardena, men mislyktes både i utfor og storslalåm. Det skal bli bedre på nyåret. (©NTB)

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken