Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg fortjener kapteinsrollen

Jakob Fuglsang føler seg forbigått i Astana

Neste uke reiser danske Jakob Fuglsang på treningsleir med en klar beskjed til Astana-laget: Jeg vil være kaptein i en «Grand tour» i 2014.

Vincenzo Nibali er Astanas soleklare stjerne, som har uttalt at han sikter mot sammenlagtseier i Tour de France. Michele Scarponi ble signert og lansert som kaptein i Giro d'Italia tidligere i høst og Tanel Kangert har allerede blitt lansert som kaptein i Vuelta a Espana. 28-åringen reagerer på at han ikke får kapteinsbindet i ett av de tre store etappeløpene neste år.

Les også: Astana signerer skandalerytter

- Det var litt merkelig, og jeg ville gjerne sett mitt navn nevnt som kaptein på enten Giro d'Italia, Tour de France eller Vuelta Espana. Men jeg tror ikke det er fordi Astana er likegyldige overfor meg, sier Jakob Fuglsang til danske BT.dk under prisutdelingen, Årets Syklist, i regi av det danske sykkelforbundet.

Fuglsang kjørte et sterkt Critérium du Dauphiné, som resulterte i en fjerdeplass sammenlagt. Han ble nummer syv sammenlagt i årets Tour de France, og har tidligere vunnet Danmark rundt to ganger. Han mener resultatene har vært på nivået Astana forventet.

- Jeg syns jeg levde opp til det laget forventet av meg. Jeg klarte målet i Tour de France. Mulig de har glemt det allerede, men jeg mener det kvalifiserer til en kapteinsrolle i et treukersritt neste år, sier Fuglsang videre.

Fuglsang mener Giro d'Italia passer ham best, og der vil han være kaptein til tross for at Scarponi allerede har fått oppgaven.

- Kjører jeg sterkt nok, kan jeg likevel bli kaptein. Hvis noen velter eller skader seg, byr også muligheten seg. Men i første omgang gjelder det å høre hva lederne i Astana-laget tenker, sier Fuglsang.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken