Tirsdag ble det klart at Vegard Breen har signert proffkontrakt med Lotto Belisol.

Les også: Her jubler han for proffkontrakt

- Jeg er veldig glad på hans vegne. Dette er stort. Han har klart å utvikle seg videre, og det er fantastisk at han nå har fått plass hos Lotto Belisol, forteller sportsdirektør til Breen Gino Van Oudenhove til procycling.no.

Ønsket å sende Breen ut
Van Oudenhove og Joker Merida fikk bruk for deres kontakter med flere profflag i forhandlingene for å gjøre 23-åringen til Norges neste sykkelproff.

- Vi har hele tiden vært klare på at han ville bli proff etter årets sesong, og det har vi jobbet for. Lagnavnet vårt blir respektert av de største lagene. De har lyttet på oss når vi har pratet om Breen, sier sportsdirektøren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Overbevist om at 23-åringen blir nyttig for belgierne
23-åringen er den sjuende syklisten Joker Merida har sendt til profflag etter 2007-sesongen, og Van Oudenhove er overbevist om at Breen er moden for hva som venter.

- Jeg er overbevist om at han blir en bra proffrytter. Han kommer nok ikke til å kjøre hjem de største resultatene neste år, men jeg er sikker på at han kommer til å fortsette å utvikle seg og ta nye steg.

- Jeg ville ikke gitt alt for ham om han ikke var klar for profflivet . Nå er jeg sikker på at han kommer til å bli en rytter det belgiske laget setter pris på. Det vil styrke omdømmet til norske syklister, og vi vil tjene på det når vi senere vil sende en ny rytter ut, forklarer sportsdirektøren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Stolt over at vi har hjulpet ham fra start
Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug er de mest meritterte syklistene som har gått fra Joker Merida til et utenlandsk profflag. Der har de utviklet seg videre og blitt viktige for sine lag.

- Boasson Hagen trengte ikke Joker Merida for å bli proff. Han var et supertalent som ville blitt det uansett. Vi hjalp Kristoff og Nordhaug mye mer, og nå er jeg stolt over at vi har hjulpet Breen helt fra start, forteller Van Oudenhove.

Les også: - Hva er det du tenker på? Er du helt gæren?

- Mange har en altfor romantisk oppfatning av det å bli proff
Fra 1. januar venter en ny tilværelse for Breen. Da begynner toårskontrakten med det belgiske laget å løpe. I Joker Merida har nordmannen i 2013 vært lagets kaptein i flere ritt og kjørt inn flere toppresultater. Blant annet vant han Ronde de l’Oise sammenlagt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Neste år venter en annen hverdag.

- Han er forberedt på at han begynner litt på nytt igjen nå. Han må sette seg nye delmål for å utvikle seg videre. Mange har en altfor romantisk oppfatning av det å bli proff og tror at resten er plankekjøring. Det er feil. Breen kommer til å sykle mye med de nest beste rytterne i Lotto Belisol neste år, og det passer utviklingstrappa hans perfekt.

- Hva gjør deg så sikker på at han blir en bra proff?

- Innstillingen og filosofien Breen og vi har hatt gjør at han kommer til å ha beina plantet på jorda og fortsette å male på. Han er et forbilde som arbeider hardt og målbevisst. Det kommer til å gjøre at han tar nye steg, selv som proff, avslutter Van Oudenhove.

PS! Breen fortsetter årets sesong i Joker Merida-drakt med Tour des Fjords 16.-18. august.