Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg ga alt

Thomas Voeckler var helt ferdig på toppen av Col du Galibier

Thomas Voeckler kjempet seg inn til en strålende femteplass på den knallharde 18. etappen av Tour de France.

Vant gjorde Andy Schleck, og det var ikke langt unna at luxembourgeren også tok trøya til Europcar-rytteren.

Det er nå 15 sekunder mellom Leopard-rytteren og franskmannen.

- Jeg så at Andy angrep veldig tidlig, sa Voeckler på toppen av Galibier etter etappen.

Ekstremt tungt
- Jeg prøvde ikke å følge han. De foregående dagens har jeg prøvd å reagere på noen akselerasjoner, i bakkene, og det var ingen god ting å gjøre. I dag bestemte jeg meg for å følge Cadel Evans. Han var veldig sterk, og han er favoritten til sammenlagtseieren.

På slutten måtte Voeckler gi en liten luke til Fränk Schleck, Ivan Basso og Cadel Evans. Franskmannen innrømmet at det var ekstremt tungt på de siste 300 meterne.

- Jeg manglet oksygen, det var vanskelig for meg å restituere meg og beina mine var veldig vonde. Ved tre anledninger har jeg tapt tid til forskjellige ryttere, derfor er jeg fortsatt i gult. Jeg var ikke klar over tidsavstandene da jeg klatrer Galibier. På toppen fikk jeg vite at jeg var tre minutter bak Schleck med tre kilometer igjen. Målet mitt var å holde trøyen i dag. Det var ikke bare avhengig av med, men også av hva de andre rytterne gjorde.

- Andy er bedre
Voeckler har nå at ledelsen i Tour de France hele 10 dager. Men da har kostet for franskmannen.

- Jeg var fokusert. Jeg måtte være oppmerksom på vinden og alle tilskuere som ville være nær meg, de traff styret mitt. Jeg led mye, men jeg fulgte favorittene. Å beholde trøyen var hinsides mine forventninger på Luz-Ardiden, så igjen på Plateau de Beille, og nå her på Galibier. Jeg er ikke mannen som gratulerer meg selv. Jeg gjør jobben min. Jeg ga alt, og jeg kan ikke garantere annet til fansen enn det faktum at jeg kjemper. Lidelsen er enorm.

Selv om han har ledertrøyen før den siste klatreetappen, tror 32-åringen at det blir tøft opp Alpe d’Huez.

- Alle vet at Andy Schleck er bedre enn meg til å klatre. Formen hans virker bedre og bedre. Jeg vil ikke tenke på hva som vil skje i morgen. Jeg vil bare hvile.

Voeckler har nå hatt ledertrøyen i 20 dager totalt i sin Tour de France-karriere. Det er flere enn Alberto Contador, og i løpet av de siste 20 årene er det faktisk bare tre ryttere som har kjørt flere dager i den gule trøyen. Det er Lance Armstrong, Fabian Cancellara og Miguel Indurain.

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (21. juli) :

I dag skal syklistene over Col du Galibier. Hvor mange år er det siden denne stigningen for første gang var med i Tour de France?

1) 75 år

2) 100 år

3) 110 år

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.no sykkeltrøye inkl. ermer

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Kommentarer til denne saken