RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: JAIME REINA (scanpix)

«Jeg gikk ikke etter pengene»

Sist oppdatert:
Liquigas-laget rakner. Vincenzo Nibali forteller procycling.no hvorfor han måtte dra.

GRIMSTAD/OSLO (procycling.no): Vincenzo Nibali kommer til å forlate Liquigas til fordel for Astana etter årets sesong.

Denne overgangen var klar da Nibali kom til Norge og Grimstad i starten av august.

På en båttur i Grimstads skjærgård, snakket Nibali ut om hvorfor han velger å forlate laget han har syklet for siden 2006.

- Siden 2006 har jeg hatt en veldig god avtale med Liquigas, men nå kom vi ikke til enighet, og det ble en vanskelig situasjon for begge parter, sa Nibali til procycling.no.

Ikke bare penger
Mange har spekulert i at Nibali kun dro til Astana for pengenes skyld, men dette benekter årets Tour de France-treer.

- Jeg fikk et meget godt tilbud, som var større, ikke bare pengemessig. Astana er et sykkellag med gode resultater og et bedre trenerapparat. Astana er mer profesjonelle enn Liquigas i forhold til alt, lyder det fra italieneren.

Les også: Nibali med millionkontrakt hos Astana

Den 27-årige «Haien» fra Messina har vunnet Vuelta a España og har pallplass i både Giro d’Italia og Tour de France. Den store drømmen er å vinne minst ett av disse rittene, og det blir lettere i Astana enn i Liquigas, skal vi tro Nibali.

- Jeg måtte tenke på min egen framtid som syklist, spesielt hvis jeg i det hele tatt skal ha mulighet til å vinne touren eller giroen i tiden som kommer.

Nedtrapping?
Liquigas har vært med i sykkelsporten siden 2005, og har dominert flere store ritt de senere årene.

De grønnkledte har tatt total kontroll oppover fjellsidene i Giro d’Italia, for å hjelpe Ivan Basso og Vincenzo Nibali til fremskutte plasseringer.

Sammen med supermannen Peter Sagan, har de to gjort Liquigas-Cannondale til et storlag i sykkelsporten.

Talenter som Moreno Moser, Damiano Caruso og Elia Viviani har også blomstret de senere årene. Men nå ser det ut til å gå nedover for laget.

Hovedsponsor Liquigas trekker seg trolig etter sesongen, og selv om Cannondale ønsker å fortsette, blir det neppe med det samme budsjettet.

Vincenzo Nibali har allerede byttet lag, og tar i alle fall med seg Valerio Agnoli og Alessandro Vanotti til Kasakhstan. Samtidig drar Daniel Oss og Dominik Nerz til BMC. Den sterke klatreduoen Sylwester Szmyd og Eros Capecchi gjør det hele verre, da de går til Movistar.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NÅ BLIR HAN VIKTIGST: Peter Sagan vant den 6.etappen i Vuelta a España, da vår både Nibali, Agnoli og Capecchi med i teten. Neste sesong er kun Sagan å se i laget.
NÅ BLIR HAN VIKTIGST: Peter Sagan vant den 6.etappen i Vuelta a España, da vår både Nibali, Agnoli og Capecchi med i teten. Neste sesong er kun Sagan å se i laget.

Sagan: - Sånn er det
Flere viktige brikker forlater altså laget, men likevel er det håp for de neste sesongene.

Både Moreno Moser og Peter Sagan fortsetter nemlig i laget. Førstnevnte vant i år Polen rundt, og er et meget stort talent. Sistnevntes kvaliteter er udiskutable.

Les også: «Haien» vil vinne alt

Peter Sagan tok turen til Oslo og Karl Johan 14. august. Der spurte procycling.no slovaken om livet uten Nibali på laget.

- Det er sånn det er, det er alltid noen som forsvinner. Men det gjør kanskje at laget blir enda bedre tilpasset meg, sa superstjernen til procycling.no.

- Vil det bidra til å øke presset på deg?

- Nei!

PS: Vincenzo Nibalis siste ritt for Liquigas blir USA Pro Cycling Challenge, Giro di Padania, Giro del Piemonte, Il Lombardia og Giro dell’Emilia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere