Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg gikk med skylapper

Vibeke Skofterud er tilbake der hele Norge vil ha henne – i toppen.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Etter noen magre år, fikk 27-åringen et oppsving sist vinter. Lørdag kom bekreftelsen på at hun har tatt enda et steg.

I sekundstriden med svenske Charlotte Kalla hadde Vibeke Skofterud marginene på sin side og knep andreplassen med ni tidelers margin.

At Marit Bjørgen var suveren, spilte ingen rolle. Andreplassen betyr at «Skoftis» er tilbake i det beste selskap – fire år etter at hun sist sto på seierspallen i verdenscupen, i Kuusamo.

Se komplette resultater her (ekstern lenke)

God nok for pallen
Det var en følelsesladet klem Bjørgen og Skofterud ga hverandre i målområdet etter en gigantisk dag for jevnaldringene, som har vært på lag sammen og konkurrert mot hverandre siden forrige århundre.

Etterpå innrømmer Skofterud at hun faktisk hadde tro på at pallen var innen rekkevidde.

- Jeg snakket med treneren min, Steinar Mundal, i går. Han sa at jeg var god nok for pallen. Da ble jeg nervøs, innrømmer Skofterud, som har gitt Mundal det meste av æren for at hun har reist seg som skiløper.

Skofterud stoler på det Mundal sier. Heldigvis snakket han ikke bare om pallen, men også om veien fram til målet i fredagens samtale.

For mye sekundering
- Jeg fikk beskjed om å stenge meg inne i meg selv og gå med skylapper. Det kan høres enkelt ut, en tikilometer tar jo bare 25 minutter, men det er ikke så enkelt, poengterer Skofterud.

Hun innrømmer at hun nesten ble irritert da hun ble sekundert mot Charlotte Kalla mot slutten.

- Det er nesten like greit å ikke vite. Jeg tenkte «hold kjeft». Man går jo så fort man kan uansett, poengterer Slitu-jenta.

Irritasjonen la seg imidlertid rimelig fort. Utover lørdagsettermiddagen blir det ganske sikkert bare brede smil å spore hos Vibeke Skofterud.

Les alt om verdenscupen på Beitostølen i Nettavisens vintersportsmagasin!

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen