Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg gikk som ei ku

Nå har Astrid Uhrenholdt Jacobsen (24) fortrengt generalprøven som endte i tårer.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Hadde Astrid Uhrenholdt Jacobsen (24) vært Petter Northug, hadde hun garantert sikret seg plass på forsiden av alle de store avisene flere dager denne uka med oppførselen sin på Konnerud søndag.

Hun røk ut i kvartfinalen i verdenscupsprinten. Etterpå hoppet hun bukk over gjerdene for å slippe unna pressen, mens tårene flommet fritt.

Vel nede på serviceområdet ved start, fikk utstyret gjennomgå – før 24-åringen fra Oslo tok sekken og småløp bort fra stadion.

- Ingenting i VM å gjøre
Skuffelsen – og reaksjonen – er til å forstå. Sprintverdensmesteren fra 2007 skulle bruke løpet til å gå på seg etterlengtet og nødvendig selvtillit foran torsdagens VM-sprint i Holmenkollen.

Det stikk motsatte skjedde.

- Der og da tenkte jeg at «jeg er ikke bedre enn dette». Og hvis jeg ikke er god for mer enn en kvartfinale, har jeg egentlig ingenting i VM å gjøre. Da kan noen andre få plassen, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen rett ut til Nettavisen.

Tirsdag stilte hun på pressekonferanse for VM-laget i sprint. Smilende og positiv. Plassen har hun ikke gitt fra seg til noen andre, selvfølgelig. Det er da heller ingen andre som er bedre kvalifisert.

Ku-oppløp
Allerede mandag var hun igjen kommet på bedre tanker etter søndagens smell.

- Jeg har fortrengt det som skjedde på Konnerud nå. Jeg hadde en bra treningsøkt mandag, og vet at hvis jeg gjør det samme i konkurranse som på trening, så er jeg god nok, sier hun.

Selv om Konnerud-fadesen er fortrengt, har Heming-løperen tenkt å lære av det som gikk galt.

- Jeg gikk egentlig bra og hadde mye energi – helt til starten av oppløpet. Da var det noen som tråkket på bakskia mi, og det var nok til å bringe meg helt utav det. Jeg gikk oppløpet som ei ku, fastslår hun.

Må ikke miste fokus
Det samme skal ikke få skje i VM.

- Jeg må ikke miste fokus på det jeg skal gjøre selv om det skjer noe uventet. Jeg må være tøffere i hodet. Men om jeg klarer det, er en annen sak, innrømmer hun.

Forventningene er moderate. Astrid Uhrenholdt Jacobsen er ikke den største favoritten, og vet det selv. Hva det betyr å gå på hjemmebane, er hun heller ikke sikker på.

Én ting er hun likevel klar på:

- Jeg håper ikke jeg kjenner igjen folk langs løypa når jeg går, for da er jeg ikke veldig fokusert på å gå på ski!

HTML EMBED
Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte