Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg gir faen i medias bilde av Garmin

Slik forsvarer lagledelsen eksdoperne på laget.

Jonathan Vaughters, administrerende direktør i Garmin-sharp, sier han ikke bryr seg om lagets bilde utad. Han mener det er uetisk å sparke eksdopere.

- Jeg gir «faen» i å beskytte folks og medias oppfatning av Garmin-Sharp. La oss heller gjøre ting riktig, sier Vaughters til velonews.com

Ryder Hesjedal innrømte bruk av EPO og kortison over en kort periode i 2003 tidligere denne uken. Det er også en rekke ryttere på Vaughters’ lag som tidligere har innrømmet bruk av forbudte stoffer.

Stabile verdier
Garmin-laget tester rytterne på laget, og Vaughters sier Hesjedals blodverdier har vært stabile hele hans periode i laget, og at han ikke vil straffe en rytter som var offer av sin tid.

- Ryder har vært en atlet med uomtvistelig etikk med tanke på doping siden han begynte på laget i 2008. Jeg kommer ikke til å la Ryder ta skylden for det som var feil med hele systemet, fra sykkelforbundet til rytterne og journalistene. Jeg tar heller fallet selv. Jeg hadde ikke sovet bra om natten hvis jeg hadde kastet Ryder ut av laget, sier Vaughters.

Presset til sannheten
Hesjedal fortalte ikke om fortiden før Michael Rasmussen avslørte ham som juksemaker i biografien «Gul Feber». Tidligere har ryttere på Garmin-laget blitt avslørt iblant andre USADA-saken, men ingen har stått fram uten noen form for press. Det mener Vaughters er av hensyn til antidopingbyråene.

- Rytterne sier det ikke offentlig for å unngå å ødelegge etterforskningen som pågår. Men fra lagets side kan rytterne snakke med alle så lenge de er ærlige ovenfor antidopingorganisasjonene. Reglene i laget krever at du er ærlig med myndighetene, hvis ikke mister du kontrakten, sier Vaughters.

Trygg havn for dopere
Garmin-Sharp signerte for en tid tilbake Thomas Dekker, som ble utestengt i 2009 og senere innrømte EPO-bruk fra 2005. Dekker, kombinert med flere tidligere doptatte ryttere på laget, gjør at flere hevder at Garmin-Sharp er en trygg havn for eksdopere. Det mener Vaughters er feil.

- Det er urettferdig å hevde. Vi har mange av de samme rytterne som jeg signerte i 2008, som i ettertid har blitt avslørt. Jeg kaster de ikke i grøfta for at jeg eller laget skal se bedre ut i mediebildet. Det er uetisk, selv om det gir oss mye dårlig pr. Vi har som sagt klare regler på at alle rytterne skal være ærlige ovenfor antidopingmyndighetene, og Ryder var ærlig for lenge siden, sier Vaughters.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her