I fjor vant han samtlige World Tour-ritt han fullførte.

Paris-Nice, Tour de Romandie og Critérium du Dauphiné ble krysset bort med sammenlagtseirer, før han beseiret samtlige i Tour de France.

Det var et eventyr av en sesong.

Ikke aktuelt med kopi
Nå forteller Bradley Wiggins til Cyclingnews at hans fantastiske fjorårssesong aldri fristet til gjentakelse.

- Jeg har tenkt at jeg aldri kommer til gjøre det igjen. Å kopiere 2012 har aldri vært i tankene, sier briten.

Han har lagt opp en helt ny kalender for dette året.

Les også: Wiggins dropper ritt

Ironisk nok skal han sykle det eneste rittet han brøt i 2012, Katalonia rundt. Det inngår i planen om å forsøke noe nytt.

- Jeg skal sykle noe helt annet enn jeg gjorde i fjor. Jeg ønsket ikke det samme programmet, alt annet enn seirer i rittene jeg vant i fjor ville blitt sett på som skuffende. Det presset vil jeg ikke å ha på meg, forklarer han.

Giro d’Italia er målet
Etter giroen i 2010 uttalte 32-åringen at han aldri ville sykle rittet igjen. Men det skal han gjøre i år, og han sykler for å vinne.

- Jeg har alltid hatt et elsk-hat forhold til rittet. Jeg leste masse om det i sykkelblader da jeg var ung, og så det på fjernsyn. Fansen er fantastisk, de fokuserer på rittet, og gjør rytterne til helter. Det er forfriskende, sier Wiggins.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sesongplanen er lagt opp slik at Tour de France-vinneren skal være i toppform i mai, i de italienske fjellene.

Han varsler at han kommer til å være i tilnærmet toppform i bakkeklassikeren Liége-Bastogne-Liége, som er to uker før Giro d’Italia starter.

- I fjor kjørte jeg fem ritt før Tour de France, i år kjører jeg fem ritt før giroen. I Liége-Bastogne-Liége kommer jeg til å være i bra form, og klar for treukersrittet i Italia, sier han.

Om Wiggins treffer toppformen til giroen slik han gjorde til Tour de France i fjor, blir han vanskelig å håndtere for konkurrentene.

26. mai vet vi om det er godt nok til å vinne Giro d’Italia. Da skal rytterne opp på podiet for siste gang i det kommende treukersrittet.