I oktober 2010 døde faren til Rabobank-stjernen Robert Gesink. Gesink-senior veltet stygt i et terrengsykkelløp, og døde senere av skadene.

Det var en følelsesladet 24-åring som snakket med cyclingnews.com etter å ha vunnet den fjerde etappen av Tour of Oman.

- Jeg gjorde det for pappa, forteller han.

- Han hadde en ulykke dagen etter Giro dell’Emilia (Gesink vant rittet), og to uker senere døde han. Jeg har hatt en vanskelig vinter med familien, og det var vanskelig å begynne å sykle igjen, men jeg klarte det.

Diskuter Tour of Oman i vårt forum!

Gesink har lenge vært regnet som en av verdens mest lovende syklister. Han har vist meget gode takter i de store treukersrittene, men har ofte vært plaget av velt og uhell.

- Sist måned gjorde jeg alt på treningsplanen min, og litt til. Jeg ville vise verden, familien min og ikke minst pappa, at jeg ville fortsette å konkurrere for han. Det er fint å gjøre det når jeg er her. Det er virkelig vanskelig, men følelsen er virkelig god når alt fungerer, forklarer Gesink.

Rabobank-kapteinen var den eneste som klarte å tukte vår egen Edvald Boasson Hagen opp til Green Mountain fredag. Gesink angrep, og syklet den siste delen av stigningen alene. Hele veien hadde han faren i bakhodet.

- Jeg var redd for å tenke for mye på han. Jeg var redd for å ikke kunne fullføre slik som jeg gjorde. Etter målgang husket jeg på han, avslutter en åpenhjertig Gesink.

Lørdag sykler rytterne i Tour of Oman en tempoetappe. Gesink leder sammenlagt, men bare 44 sekunder lurer en langt temposterkere Edvald Boasson Hagen.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg procycling.no på Facebook og Twitter!

HTML EMBED