Lørdag ble det klart at den 17 år gamle norske hockeykeeperen Steffen Søberg hadde blitt draftet av NHL-klubben Washington Capitals.

Søberg imponerte stort under junior-VM i vinter og la med det grunnlaget for å bli den første norske keeperen som noensinne har blitt draftet til NHL.

17-åringen ble også kåret til årets nykommer i Get-ligaen denne sesongen, takket være solid spill i buret til Manglerud Star.

- Blir førstekeeper
Onsdag ble det imidlertid klart at Washington Capitals har valgt å sende nordmannen videre til Western Hockey League, slik at han skal få mer erfaring.

Under den såkalte «import draften» i WHL ble 17-åringen valgt som nummer seks, av den kanadiske klubben Swift Current Broncos.

- Dette betyr at jeg skal spille der neste år. De har hentet meg inn som ny førstekeeper, forteller Søberg til Nettavisen.

- Var dette noe du selv hadde bedt om?

- Nei, det var Washington som ville sende meg dit. Der kan de følge meg opp tettere og jeg vil være nærmere den keepertreneren som skal jobbe med meg, sier han.

- Snakk om ett år
Dette betyr med andre ord at den lovende norske burvokteren vil spille juniorhockey under sitt første år som utenlandsproff.

- Ja, jeg regner med at det er snakk om ett år først, så får vi se hvordan det går, sier han.

- Det er juniorhockey, men likevel høyere nivå enn i Norge. Juniorhockey er stort i Canada og tempoet er mye høyere, forteller han.

Siden det hele kom i stand ganske nylig, hadde Søberg ennå ikke vært i kontakt med sin nye klubb, da Nettavisen snakket med ham onsdag ettermiddag.

- Jeg vet ikke så mye selv enda. Jeg har ikke snakket med klubben enda, forteller han.

- Ikke hørt om dem
Swift Current Broncos kommer som nevnt fra Canada og spiller sine hjemmekamper i Credit Union iPlex i byen Swift Current. Klubben ble etablert tilbake i 1967.

Forrige sesong endte laget som nummer seks i «Eastern conference» av Western Hockey League og falt med det utenfor sluttspillet.

Men selv om Søberg nå skal spille for Swift Current, har han lite kjennskap til laget.

- Jeg hadde faktisk aldri hørt om dem før. Det eneste jeg visste var at det spiller i Western Hockey League. Men det skal bli gøy, sier han.

Western Hockey League er en liga som er basert i den vestre delen av Canada og nordvest i USA. Den er én av tre ligaer som utgjør Canadian Hockey League (CHL).

Ligaen består totalt av 22 lag, som igjen er delt inn i to divisjoner, såkalte «conferences». WHL er den største av de tre ligaene i CHL.

HTML EMBED