Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg hadde et drittskudd

Storseier og avansement til tross - Camilla Herrem kunne ikke la være å ergre seg.

SLOVENIA - NORGE 16-32:

Da Ana Gros reduserte til 4-12 for Slovenia mot Norge i den andre gruppespillskampen i Håndball-EM på onsdag, var det lettelse å spore i ansiktet til den slovenske stjernen.

Gros hadde nemlig levert en av sine verste kamper i karrieren i lagets første kamp mot Ungarn, da hun gjorde talløse feil - og ikke scoret ett eneste mål.

Men utenom akkurat dét, var det ikke så mye å juble for hos de slovenske jentene.

Denne kvelden handlet nemlig alt om Norge.

Utklassing i én omgang
Etter å ha utklasset regjerende VM-finalist Frankrike med 33-22 på tirsdag, var de norske spillerne fulle av selvtillit i matchen mot Slovenia. Og de som ante en ørliten bekymring for undervurdering av motstanderne, kunne roe nervene tidlig.

De norske jentene var nemlig fullstendig overlegne, og kunne gå til pause med en mildt sagt nokså solid 19-6-ledelse.

Det etter å ha gått fra 2-2 tidlig i omgangen til 11-3 noen minutter senere.

Der og da gikk tankene tilbake til matchen mot Slovenia i 2006, da Norge tok sin hittil største EM-seier noensinne med sifrene 43-20. Det skulle ikke bli like store sifre onsdag kveld, uten at det bør bekymre landslagssjef Thorir Hergeirsson for mye.

- Dreis på maskineriet
- Jeg syns vi begynner å få dreis på maskineriet, kommenterer landslagssjefen til TV 2 etter kampen, som Norge til slutt vant 32-16.

- Alle har litt å gå på, og noen har litt mer å gå på enn andre. Men det er greit å få litt stigning utover, mener Norges islandske sjef.

Camilla Herrem, som scoret et vidunderlig mål mot Frankrike på tirsdag, spilte godt også på onsdag, og noterte seg for fire scoringer. Uten å være i ekstase:

- Jeg hadde ett drittskudd også, så jeg må skjerpe meg litt, ler hun med en tanke ironi lagt inn i stemmen.

Alt i alt er hun nemlig godt fornøyd med gjennomføringen av kampen.

- Det var veldig bra i forsvar, vi springer ifra dem. Da får vi et ganske godt resultat ved pause. Vi sliter bitte litt i andre omgang, men sånn blir det etter en så bra første omgang, analyserer hun overfor TV 2.

Skjønnhetsfeil
For selv om Slovenia kom mye bedre med i annen omgang, viste Norge at de har alle mulige forutsetninger for å kalles favoritter til å ta sitt fjerde EM-gull på rad.

Til slutt ble resultatet altså 16-32, noe som betyr at Norge (sammen med Ungarn, som vant sin kamp mot Frankrike tidligere på dagen) allerede er klare for mellomrunden på Lillehammer.

Fortsatt finnes det skjønnhetsfeil som må rettes opp - blant annet endte langt fra alle de norske kontringene i scoring.

Det norske laget slapp også Slovenia litt for enkelt til i annen omgang, og «gjestene» holdt faktisk på å vinne omgangen.

Men de norske jentene kan nå benytte fridagen på torsdag til å forberede seg på en langt tøffere kamp mot Ungarn, vel vitende om at laget allerede er klare for mellomrunden i EM. En seier mot Ungarn er likevel viktig for å få med seg full pott inn i neste nivå av mesterskapet.

Nettavisen kommer tilbake med mer fra vår mann på Lillehammer!

Sjekk siste sportsnytt her

Kommentarer til denne saken