Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg hadde flaks

Men det holdt til Ole Einar Bjørndalens seier nummer 90!

I den grad det skulle herske noen som helst tvil: Ole Einar Bjørndalen er fortsatt kongen av skiskyting.

Han vant fredagens sprint i Hochfilzen, og tok med det sin individuelle verdenscupseier nummer 90 i skiskyting. I tillegg har han en seier i spesiallangrenn.

For en gangs skyld var Bjørndalen et stykke bak de aller beste i løypa, men på standplass var han nok en gang feilfri.

- Svinetungt
- Det var veldig bra på liggende, men på stående hadde jeg litt tur. Skuddene gikk ikke dit jeg hade tenkt, men de gikk inn, så det var flaks, sier Bjørndalen – som innrømmer at han ikke hadde en toppdag rent fysisk.

- Det var svinetungt føre, det fungerte ikke optimalt, men det holdt til seier, sa Bjørndalen til NRK lenge før konkurrentene var i mål.

Nærmest Bjørndalen fulgte tre russere, som tradisjonen tro har stigning i programmet i en OL-sesong. Nikolay Kruglov ble nummer to, Jevgeni Ustyugov nummer tre og Maxim Tsjoudov nummer fire.

Rask Berger
Lars Berger ble nummer fem, etter et strålende langrenn. Han leverte også en meget god og feilfri ståendeseserie, og hadde faktisk vunnet rennet hvis han hadde unngått ett av de to bomskuddene i ligg. Til slutt var han 17 sekunder bak Bjørndalen.

- Det var slurvete på ligg, men jeg klarte å ta meg sammen på andrerunden. Stående klarte jeg å gjennomføre bra. Det siste skuddet var riktig nok ikke så bra, men det gikk innafor, oppsummerer Berger overfor NRK.

Opptur for Hanevold
Dagens aller gladeste nordmenn var kanskje likevel Halvard Hanevold. 40-åringen har hatt en elendig start på sesongen, så fredagens åttendeplass var en stor opptur.

Hanevold skjøt én bom, og gikk faktisk raskere i sporet enn Emil Hegle Svendsen. Svendsen ble nummer ni med samme antall bom som Hanevold.

Bjørndalen og Svendsen er allerede klare for OL, mens både Berger og Hanevold tok et steg nærmere den norske troppen med sin innsats.

Det samme kan man ikke si om Ronny André Hafsås. Mannen som vant sesongens første verdenscuprenn i langrenn, får det ikke helt til i hovedidretten. Med fire bom havnet han langt nede på lista.

7999

Reklame

Opptil 50 prosent på turbukser hos Anton Sport

Kommentarer til denne saken