Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle ta inn så mye

Men det holdt bare til andreplass for Therese Johaug.

Lørdag ble både Therese Johaug og Kristin Størmer Steira knust av polske Justyna Kowalczyk på den nest siste etappen av Tour de Ski.

Dermed ble søndagens avsluttende etappe opp monsterbakken i bunn og grunn en formalitet, selv om Johaug gjorde sitt for at det skulle bli spennende. Kowalczyk hadde over to minutters forsprang på Johaug og det viste seg som en umenneskelig oppgave, selv for duracellkaninen fra Dalsbygda.

Nettavisen fulgte etappen LIVE

- En verdig vinner
- Jeg hadde en veldig bra dag og tok inn mye. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle ta inn så mye. Jeg er kjempefornøyd. Målet var å komme på pallen, sier Johaug til NRK.

- Justyna var en verdig vinner i dag. Jeg skulle gjerne ha startet et halvminutt før og presset henne mer i bakken, men jeg er fornøyd, sier 24-åringen videre.

Kristin Størmer Steira ble nummer tre totalt og var storfornøyd med det. Hun hadde ingen mulighet til å henge på Johaug søndag.

- Jeg prøvde fra start, men ville ikke gå for hardt ut. Jeg hadde fokus på meg selv, og ville gjerne ha tredjeplassen. Nå er det godt å være ferdig, sier hun til NRK.

- Det er vondt hele veien opp denne bakken. Jeg hadde ingen superdag heller, så jeg hadde nok med å komme meg opp, sier Steira.

(artikkelen fortseter under bildet)

Plukket sekunder
Johaug hentet inn mye på rivalen, spesielt tidlig på etappen, men forspranget Kowalczyk hadde opparbeidet seg ble litt i meste laget for Norges sterkeste kort.

Ved passering 6,2 kilometer hadde Johaug plukket inn 42 sekunder på Kowalczyk. Ved passering 8,5 kilometer var hun bare 41 sekunder bak.

I mål var den norske jenta nummer to, 27,9 sekunder bak den polske vinneren. Kowalczyk vant dermed Tour de Ski for fjerde gang.

Med norske øyne ble det heller ikke mye spenning knyttet til andre og tredjeplassen. Der var det ventet en helnorsk duell mellom Johaug og Kristin Størmer Steira.

Steira på pallen
Johaug slo imidlertid knockout på sin norske venninne ut fra start, og Steira klarte aldri å komme seg opp i ryggen på 24-åringen fra Hedmark.

Steira kapret til slutt tredjeplassen og sørget dermed for at det ble to nordmenn på pallen i sammendraget. Steira gikk i mål 2.39 minutter bak Kowalczyk.

- Therese gikk fort fra start. Hun hadde los på Kowalczyk og ville gjøre et helhjertet forsøk. Da ble det slik at Kristin ikke fikk hengt seg på, sier landslagssjef Egil Kristiansen til NRK.

Av de øvrige norske ble Astrid Uhrenholdt Jacobsen nummer fem og Heidi Weng nummer seks, henholdsvis 3.13 minutter og 3.19 minutter bak Kowalczyk.

- Vi er veldig godt fornøyd med fire blant de seks beste. Det ble litt for mye å ta inn på Kowalczyk etter etappen lørdag, sier Kristiansen.

Se hele resultatlisten her

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken