*Nettavisen* Sport.

«Jeg hadde nok dop til å drepe en elefant»

Foto: AFP/Scanpix

Dopingsynder forteller alt.

«Da jeg sjekket inn på Miami International Airport, la jeg merke til at et par foran meg fikk bagasjen undersøkt. Faen, hva om de sjekker bagen min? Det er nok dop der til å drepe en elefant og jeg hadde ikke peiling på om det var lovlig eller ikke. Jeg var en vandrende junkie. Jeg hadde tuber med stoff jeg bare kjente som «The Clear» og «The Cream», sammen med noen flasker med EPO og THG, som var pakket ned i is fordi det måtte holdes kaldt».

Dette skriver Dwain Chambers i sin biografi, som Daily Mail publiserer smakebiter av.

Briten var Europas raskeste mann rundt årtusenskiftet og ble nummer tre på 100-meteren under VM i Sevilla i 1999. Men han slet med å banke amerikanerne Maurice Greene og Tim Montgomery.

«Jeg hadde aldri sett på Montgomery som noen trussel, og likevel - på bare to år - hadde han lagt på seg noen kilo og ga meg skikkelig juling. Det er umulig å bli så mye bedre på to år. Det var som om han hadde oppdaget en hemmelig formel. Jeg begynte å vurdere framtiden min. En del av meg tenkte til og med på å slutte,» skriver Chambers.

Og dermed startet han på den veien som omsider førte ham til flyplassen i Miami - med kofferten full av dopingmidler. Dopingen kom fra Victor Conte, mannen bak dopinglaboratoriet Balco.

«Kan vi få et ord med deg, sir?» hørte Chambers komme fra siden. Sikkerhetsvaktene på flyplassen fant tubene med det anabole steroidet THG og spurte hva det var.

«Linfrø-olje, til å gni på musklene. Jeg er en idrettsutøver og dette hjelper til med restitusjonen,» svarte Chambers.

«Det må være bra saker. Du har med deg nok av det,» kommenterte den ene vakten og lot Chambers gå.

Det varte imidlertid ikke så lenge før sprintstjernen ble tatt. I oktober 2003 ble han utestengt i to år for bruk av THG. Han ble også utestengt på livstid fra de olympiske leker.

«Alle jeg snakket med i Amerika, av de som var på innsiden, var helt overbevist om at det var umulig å spore THG og 100 prosent sikre på at majoriteten av de beste utøverne brukte det. Jeg var overbevist om at jeg bare gjenopprettet balansen».

Les mer om Dwain Chambers dopingbruk og forhold til Victor Conte hos Daily Mail.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.