Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg håper det norske folk forventer ganske mye av meg

Anders Bardal er offensiv før sesongstart.

OSLO/OBERSTDORF (Nettavisen): Anders Bardal har gitt det norske folk mye å glede seg over de to siste sesongene, med både verdenscupseier sammenlagt og VM-gull i Val di Fiemme.

Til helgen er det klart for en ny sesong, og Bardal stiller igjen opp som Norges store favoritt når det braker løs i Klingenthal.

Nettavisen tok en prat med Steinkjer-hopperen noen uker før sesongstart, og han kunne fortelle at han håper det norske folk har store forventninger til ham den kommende sesongen.

- Jeg håper at det norske folk forventer ganske mye etter det som har skjedd de siste par årene. Jeg forventer også mye av meg selv. Jeg forventer at når jeg starter i Klingenthal, så er jeg så godt forberedt som jeg kan være til sesongen. Og at jeg da gjør de riktige valgene utover vinteren, sånn at jeg stiller best mulig forberedt til OL, sier Bardal til Nettavisen.

Offensiv
Og med gode resultater på plast i sommer, er det en offensiv Bardal, som snart er klar for vinterens første konkurranse.

- Det er mulig jeg er litt mer offensiv. Jeg merker det litt selv. Det er nok fordi jeg har hatt en bra sommer. Jeg er fornøyd med sånn ting ser ut, forklarer Bardal.

- Jeg hatt min beste konkurransesommer med 3. plass sammenlagt i sommer Grand Prix, så det lover bra og jeg håper at det er et godt tegn. Det har aldri sett så bra ut, sier 31-åringen.

I sommer fikk Bardal også gleden av å gifte seg med samboeren Ingrid Opheim.

Vet ikke når han legger opp
Steinskjer-hopperen har aldri lagt skjul på at familien er svært viktig for ham. Forrige sesong sto han over enkelte verdenscuprenn nettopp for å få mer tid til de der hjemme.

Flere har derfor spekulert i om 31-åringens karriere går mot slutten. Hjemme i Steinskjer har han allerede ordnet seg jobb hos sin private sponsor, Sparebank 1. Men Bardal vil foreløpig ikke si noe om hvor lenge han fortsetter med hoppingen.

- Jeg tør ikke si noen ting om hvor lenge jeg holder på. Vi hadde en bra diskusjon på dette, jeg og madammen nå nylig.

- Hva sa hun?

- Hun klarer heller ikke se for meg at jeg skal gi meg ennå. Men vi har snakket en del om hvordan vi gjør det med husbygging, jobb, flytting og sånne ting. Hopping krever mye, men ting har egentlig fungert veldig bra på alle områder, og da går det an å holde på, forklarer verdensmesteren.

- Mangler en Northug-type
Til tross for Bardals suksess i bakken de siste sesongene, sliter hoppsporten på inntektssiden. 31-åringen mener hoppsporten mangler en Petter Northug-type, som kan skape mer blest rundt sporten.

- Jeg blir på en måte en litt traus og kjedelig fyr oppe i det hele. Det vet jeg selv. Jeg er den helt vanlige familiefaren fra Steinkjer, som plutselig begynte å hoppe godt på ski.

- Men har ikke det sin sjarm?

- Jo, jeg synes det. Jeg liker den posisjonen veldig godt, og jeg har ikke noe behov for å stikke meg fram. Selvfølgelig er det stas å være populær. Men det er de som stikker seg mest fram som blir mest populære, forklarer 31-åringen.

Han tror derimot Tom Hilde har det som skal til for å sjarmere det norske folk.

- Vi har jo den godeste Tom Hilde og Anders Jacobsen, de er litt mer den typen. Sånn sett hadde det vært en fordel om de slo skikkelig til i vinter, sier Bardal.

Bommet i kvalifiseringen
Fredag gjennomførte Bardal sesongens første hopp på snø under den offisielle treningen i Klingenthal.

Det gikk nok ikke som ventet for nordmannen. Steinskjer-hopperen skuffet i begge treningshoppene, og hoppet kun 126 meter i kvalifiseringen.

Til NTB forteller han, at han tror de lange hoppene snart vil komme.

- Det gjelder å fortsette det harde arbeidet. Med litt flere hopp på snøunderlag, kommer det til å bli bedre, sier Bardal.

Lørdag er det lagkonkurranse i Klingenthal fra klokken 16:00, mens søndagens individuelle konkurranse starter 13:30.

Kommentarer til denne saken