Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg håper dette var unntaket

Jan Jönsson har ikke sett Stabæk dårligere siden i fjor høst.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): LYN-STABÆK 3-2:

Et tamt Stabæk, der stjerner som Veigar Pall Gunnarsson, Alanzinho og Somen A. Tchoyi nesten sloknet i stedet for å skinne, mistet gullsjansen på Ullevaal Stadion søndag kveld.

Stabæk-trener Jan Jönsson mener førsteomgangen er det dårligste Stabæk har prestert siden 1-3-tapet mot Vålerenga på samme arena i fjor høst.

- Jeg håper dette var unntaket i en ellers fin sesong. Dette var den samme følelsen som mot Vålerenga på Ullevaal i fjor – vi står ikke sammen, vi blir negative i kroppsspråket og gir signaler om at vi ikke riktig står sammen som lag, sier Jönsson.

- Vi blir skuffet over lagkamerater som gjør feil, men vi ser ikke oss selv i speilet. Vi støtter ikke han som slår to-tre feilpasninger. Det skuffer meg veldig, utdyper han til Nettavisen.

- Feil innstilling
Stabæk kom til kampen mot nedrykkstruede Lyn med to tunge kamper mot Lillestrøm i beina, men da Somen A. Tchoyi viste driblekunster og smelte ballen i stolpen i løpet av de første minuttene, trodde mange på en oppskriftsmessig trepoenger for medaljejagende Stabæk.

(Se høydepunkter fra kampen under)

191765

Det trodde kanskje også Stabæk-spillerne.

Så scoret Lyn like før pause. Ikke én, men to ganger. Først snek Tommy Berntsen seg inn i 16-meteren på et innlegg fra høyre, og headet over keeper Jon Knudsen. Fem minutter senere chippet Espen Hoff ballen over Stabæk-keeperen inne i boksen.

- Vi kommer til denne kampen med feil innstilling, helt enkelt. Vi er et bedre lag, det tror jeg alle er enige om, men det gjelder å vise det, sier Daniel Nannskog.

- Vi gjør alle de feilene vi hadde sagt vi ikke skulle gjøre. Det blir for mye føring av ball og enkeltprestasjoner – men Ullevaal har mye rom som vi skulle utnytte ved å spille hurtigere og enklere, forteller Tom Stenvoll.

- Var dere preget av kampene mot Lillestrøm?

- Nei, absolutt ikke. Vi var veldig revansjesugne i dag. Vi visste at hvis vi vant denne, ville vi være helt oppi der, og det viser seg at vi kunne hektet av Rosenborg. Veldig skuffende, sier Stenvoll til Nettavisen.

(Se alle målene fra runden)

191799

Kunne blitt spennende
Jan Jönsson gjør det klart at dette var en sjanse tapt.

- Med tre poeng her kunne vi bare gnidd oss i hendene over en spennende avslutning. Vi vil gå for andreplassen om vi har sjansen til det, vi vil ha tredjeplassen om vi har sjansen – hver plassering kjennes viktig for oss, sier svensken.

- Men jeg har vanskelig for å se at Brann skal glippe mye, de virker veldig stabile, legger han til.

Det ble litt bedre etter pause for Stabæk, selv om lagets stjernespillere hele veien slet med teknikken og de enkle pasningene. Daniel Nannskog reduserte med rundt ti minutter igjen å spille, bare for å se Lyn-innbytter Endre Fotland Knudsen øke ledelsen til 3-1 et par minutter etterpå.

Like etter satte Indridi Sigurdsson – igjen meget god i Lyn-forsvaret – inn et selvmål.

Så var det slutt på dramatikken. Og slutt på Stabæks gullsjanser.

- Om en måneds tid håper jeg at jeg kan si at de første 45 minuttene i dag var det dårligste vi gjorde denne sesongen, avslutter Jan Jönsson.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar