Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg har aldri hørt noe galt om Steffen

Lance Armstrongs hjelper lar seg likevel overraske om nordmannen ikke visste hva som foregikk.

SLENAKEN/OSLO (procycling.no): Etter hvert som anklagene mot Lance Armstrong og hans påståtte dopingbruk har blitt stadig flere og nye beviser har dukket opp, har stadig flere satt spørsmålstegn ved norske Steffen Kjærgaard.

Den norske hjelperytteren kjørte fire sesonger i US Postal-laget, fra 2000-2003. De to første årene var han en del av Tour de France-laget som hjalp Armstrong til triumf.

Med stadig sterkere beviser som peker mot systematisk doping i det amerikanske laget har flere lurt på om det gikk an å være en del av laget uten å vite om dopingen som foregikk.

- Jeg har aldri hørt noe galt om Steffen, sier Tyler Hamilton til VG.

- Burde hatt en anelse
Den norske avisen har fått et eksklusivt intervju med amerikaneren. Selv om Hamilton ikke har noen indikasjoner på at nordmannen jukset, ville det overraske han om nordmannen i det minste ikke hadde en mistanke om hva som skjedde på laget.

- Jeg ville i alle fall tro at han hadde en anelse. Det motsatte ville overrasket meg. Men: Kanskje han ikke forsto det. Steffen var ikke en type som ble sugd inn i ulike grupper, forklarer Hamilton.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I boken «The secret race» forteller Hamilton om et A-lag internt i US Postal, og at det først og fremst var de klatresterke hjelperne til Armstrong som fikk være en del av hans dopingsystem.

I intervjuet med VG innrømmer Hamilton at det kan ha vært mulig å sykle på US Postal-laget uten å dope seg.

Holder på sin historie
Kjærgaard, som er inne i sitt siste år som norsk landslagssjef, holder fast på sin uskyld, men begynner å innse at det kan ha foregått ting i laget han ikke hadde oversikt over.

- Jeg har muligens vært vanvittig naiv. Akkurat det er det jeg er minst stolt over, sier han til VG.

Da procycling.no snakket med Kjærgaard torsdag hadde han følgende kommentar:

- Jeg føler meg veldig ferdigsagt i saken, men det prøver jeg å runde av på det tiende året nå.

- Jeg har holdt meg til det samme. Jeg forsøker å holde meg til sannheten og det jeg har opplevd. Jeg får på en måte ikke gjort så mye mer.

- Tyler Hamilton har forholdt seg til sin historie i ti år og nå skal han plutselig fortelle alt - og kommer med hele historien. Det endrer jo litt påbildet?

- Det endrer ikke noe på min historie.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken