HAMAR (NTB): Magnus Krog tok sin første NM-seier, og 25-åringen vet akkurat hva han må gjøre for å lykkes i VM senere i vinter.

- Det hjelper ikke hvor fort jeg går i sporet hvis jeg lander på kulen, sa Krog.

- Aldri nærmere
Lørdag hadde han et godt utgangspunkt. Han gikk ut bare 26 sekunder bak Håvard Klemetsen etter hoppingen på Rena fredag.

- Jeg har aldri vært nærmere enn det tidligere i vinter, sa Krog etter kombinertgullet.

Lørdag var Krog tilbake i sitt vante jeg i sporet. Allerede etter 2,5 kilometer var forspranget til Klemetsen innhentet.

- Planen var gå Håvard raskt inn, og det klarte jeg. Da jeg nådde ham igjen kjentes det ut som om Håvard ikke hadde dusjet på et dager, og jeg bestemte meg for å gå forbi. Da forspranget ble på 20 sekunder skjønte jeg at dette ville gå veien. På sisterunden gikk jeg og koste meg. Det var stort å gå alene på sisterunden i et NM, sa Krog.

I mål var avstanden 37,7 sekunder. Jan Schmid var 47,3 sekunder bak på 3.-plass.

VM
Krog startet sesongen bra med 2.-plass i verdenscupen, men det er også hans eneste pallplass i verdenscupen hittil i sesongen. I jula ble han syk, og etter det har langrennsformen vært så som så for telemarkingen med fast bosted i Trondheim de siste ni årene. Etter seieren er det ingen tvil om at det ble VM-plass på ham.

- Jeg har vel hatt følelsen av at det kunne bli en plass på VM-laget for meg, men det er aldri dumt å prestere i et NM, sa Krog.

Best
Finnmarkingen Klemetsen var nær sagt som vanlig bestemann i bakken. I sporet var han ikke helt på topp.

- Men det håper jeg å være i midten av februar. Jeg regner med at Krog bare vil se bakskiene mine under VM, mente Klemetsen.

Søndag venter en ny kombinertkonkurranse på langrennsstadion på Gåsbu.

Gullet til Krog betydde at det lille stedet Høydalsmo fikk sin andre NM-medalje på Gåsbu. 22-årige Ånund Lid Byggland overrasket med sølv under langrennssprinten for menn. (©NTB)