Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg har brukt opp uflakskvoten nå

Cathrine Larsåsen tangerte norgesrekorden i stavsprang.

Cathrine Larsåsen åpnet for alvor stavsesongen under friidretts-EM for landslag i Fana på lørdag, da hun tangerte sin egen norske rekord i stavsprang med et hopp på 4,30 meter.

Etter konkurransen er 23-åringen naturligvis fornøyd med innsatsen, og samtidig optimist med tanke på EM i friidrett i Barcelona om en drøy måned. Men oslojenta var svært nære ved å øke rekorden ytterligere.

Skadefri og fin
- Jeg var fryktelig nære på 4,40, jeg jublet faktisk da jeg hoppet over fordi jeg ikke trodde jeg rev, sier Larsåsen til Nettavisen.

Hun kunne konstatere at sjetteplassen i Fana var langt bedre enn noen av de antatt sterkere konkurrentene.

- Jeg slo mange av de jentene som er i verdensklasse, det er ganske kult. Det var ekstremt mye vind og vanskelige forhold i Fana i dag, og flere av dem hadde riv på mange lave høyder, forteller stavhopperen.

Reglene i konkurransen for landslag er annerledes enn i et vanlig stevne, noe som blant annet betyr at stavhopperne kun har råd til fire riv totalt. Det førte til at Larsåsen bare hadde to forsøk på norgesrekorden på 4,40.

- Det er ergerlig at det ikke er normal konkurranse, konstaterer Larsåsen, som likevel tror at rekorden kommer til å ryke i nærmeste framtid.

- Jeg har egentlig bare så vidt kommet i gang med å konkurrere, dette er den tredje konkurransen min i år. Målet er å hoppe stabilt på 4,45 og 4,50, det er realistisk når jeg nesten hopper 4,40 i dag.

- Jeg føler jeg har brukt opp uflakskvoten. Jeg er skadefri og føler meg fin, sier Cathrine Larsåsen.

Perset i slegge
Det var flere enn Cathrine Larsåsen som imponerte på Fana stadion, der Norge kjemper om å unngå nedrykk fra Super League til 1. divisjon i friidretts-EM for landslag.

Eivind Henriksen satte personlig rekord i slegge med et kast på 71,11 meter, mens Ezinne Okparaebo ble nummer to på kvinnenes 100 meter med tiden 11,30 (i 2,4 sekundmeters medvind).

Også andre utøvere sikret Norge flere bonuspoeng, og Cathrine Larsåsen er optimistisk på Norges vegne før stevnet avsluttes på søndag.

- Vi får se, men jeg tror vi klarer det akkurat. Det er synd at «Jays» ikke skal løpe, der mister vi noen verdifulle poeng. Men vi har gjort det godt i dag, konstaterer hun.

Norge ligger nest sist i lagkonkurransen, der de tre nederste nasjonene rykker ned til 1. divisjon. Men avstanden opp til nasjonene på plassene foran er ikke avskrekkende, og på søndag stiller flere norske utøvere som kan bidra til en stor poengfangst.

Da er blant andre Andreas Thorkildsen på plass i spydkonkurransen, mens Christina Vukicevic stiller på 100 meter hekk.

Her finner du resultatene fra stevnet i Fana(ekstern lenke)
Her er sammenlagtstillingen etter første dag(ekstern lenke)

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken