«Jeg har en djevel i hælene»

Foto: (Reuters/Scanpix)

Joaquim Rodriguez holdt likevel unna for tempokanonene.

30.08.12 10:32

Etter den ellevte etappen i vueltaen, forventet nok de fleste et skifte i den røde ledertrøya.

Joaquim Rodriguez har riktig nok tatt tak i tempoferdighetene det siste året, men både Alberto Contador og Chris Froome håpet nok å ta mer enn henholdvis 59 og 37 sekunder på Katjusja-kapteinen.

- Jeg kommer til å slåss, men jeg tror jeg kommer til å tape mellom to og et halvt og tre minutter, var spanjolens egen spådom i forkant.

Den gjorde han i hvert fall til skamme.

Sjumilssteg på tempo
Etter etappen fortalte katalaneren om hvordan det var å kjempe mot rivalenes tider underveis på den fire mil lange tempoetappen.

- Jeg er veldig fornøyd med sluttiden min. Det var logisk at jeg tapte litt tid i starten. Jeg var ikke i mitt rette element, nemlig fjellene. Mot slutten følte jeg meg god. Contador tok andreplassen, så jeg har en djevel i hælene mine. Chris Froome tok også en håndfull sekunder på meg, vedgår Rodriguez overfor AFP – vel vitende om at ting selvsagt kunne være verre.

Løypeprofilen gjorde det nok enklere for Rodriguez å holde stand mot tempospesialistene. Etappen inneholdt både en snau mil med klatring og passering av tredjekategorien Alto Monte Castrove (4,4 prosent i gjennomsnitt).

Også under årets Giro d'Italia viste Rodriguez fram at tempoegenskapene er langt bedre enn tidligere.

- Det er nå det starter
Contador ligger nå bare sekundet bak i sammendraget. Spanjolen varsler nye angrep når rytterne nå skal inn i den tøffeste delen av årets trasé.

- Det er nå vueltaen starter. Hittil har det dreid seg om endagsklassikere. Det er nå fjellene kommer, sier Saxo Bank-Tinkoff Bank-rytteren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tim Vanderjeugd

Froome ligger 16 sekunder bak sammenlagt, mens en revansjelysten Alejandro Valverde ikke har gitt opp drømmen om rødt i Madrid.

Movistar-kapteinen var rasende på Sky-laget etter den fjerde etappen. Da smalt han i asfalten, mens britene satte opp tempoet i front.

Da satt 32-åringen at på til iført ledetrøyen.

- Uten velten, kunne jeg ledet rittet nå, men jeg får ikke gjort noe med det nå, likevel. Vi må se framover, og det viktigste er at det verste gjenstår: De tre dagene i Asturias, påpeker Valverde.

PS! Gabriel Rasch er eneste nordmann i rittet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.