RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Jeg har gitt Cavendish mitt ord»

Foto: Pascal Pavani (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Bradley Wiggins snakker om Mark Cavendish og interessen fra Team Sky.

Thor Hushovd og Philippe Gilbert til BMC Racing, og Mark Cavendish til Team Sky?

Det er sommerens største overganger i sykkelverdenen. Men før det er bekreftet av alle parter, sliter mange med å stole 100 prosent på informasjonen.

At Cavendish skulle til Sky, slo tabloidavisen Daily Mail fast allerede den 16. juni i år. I slutten av juli gikk så arbeidsgiveren hans (HTC-Highroad) dukken.

Fortsatt omtaler man det likevel som noe som kan komme til å skje.

«Dersom Mark ender opp..»
I forkant av Team Sky-troppens avreise til Spania og Vuelta a España, har Bradley Wiggins gitt sitt syn på overgangssagaen til The Telegraph.

Også briten tar sine forbehold, men han er – og det er lite overraskende i det – sitrende i forhold til å bli gjenforent med den munn- og fotrappe sprinteren.

- Dersom Mark Cavendish ender opp I Sky, vil det trolig være det aller beste som kan skje for mine planer i sammendraget, sier Wiggins til avisen og tenker først og fremst på all energien han brukte på å unngå velt og holde seg unna trøbbel i årets Tour de France.

Da endte det selvsagt med at Wiggins forsvant ut av rittet med brukket kragebein.

- De (sprinterne) har en tendens til å kjøre foran i feltet under store deler av den første uken, og man får en enkel reise på de fleste etappene når de fleste veltene skjer lenger bak i feltet. Derfor kan dette slå ut til min fordel.

OL-terping frister
Cavendish vil snu opp ned på mye i det britiske gigantprosjektet. Han vil påtvinge laget en tydeligere todeling mellom sammendraget og massespurtene.

Som Daily Mail også skrev i sin eksklusive nyhetsartikkel, vil også 26-åringen få terpe detaljer med lagkameratene som sannsynligvis akter å kjøre ham fram til OL-gull i London neste sommer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det veier selvsagt tungt for en ambisiøs kar fra Isle of Man.

Offisielt ønsker ikke Wiggins å slå fast noe som helst før Cavendish har undertegnet kontrakten med sin nye arbeidsgiver.

- Han (Cavendish) holder kortene tett til brystet. Det er ingen hemmelighet at laget drømmer om å få ham hit. Det hadde vært fantastisk om det går i orden, men jeg er ikke skråsikker på det. Uansett hvor han går, kommer han til å oppnå suksess. Alt kommer til å bli avgjort i løpet av de neste ukene, påpeker Wiggins.

Har gitt sitt ord
Som en av åtte ryttere på det britiske VM-laget, har Sky-kapteinen planer om å gjøre Cavendish til den andre briten som tar VM-gull.

Forrige gang det skjedde var da Tom Simpson vant regnbuetrøya i 1965.

- Jeg har gitt Mark mitt ord på at jeg skal kjøre fellesstarten sammen med ham i København, avslutter Wiggins.

Hva tror du? Er Cavendish-overgangen til Team Sky sommerens dårligst bevarte hemmelighet? Delta i diskusjonen i kommentarfeltet under artikkelen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere