*Nettavisen* Sport.

«Jeg har gitt Cavendish mitt ord»

Foto: Pascal Pavani (AFP/Scanpix)

Bradley Wiggins snakker om Mark Cavendish og interessen fra Team Sky.

17.08.11 13:49

Thor Hushovd og Philippe Gilbert til BMC Racing, og Mark Cavendish til Team Sky?

Det er sommerens største overganger i sykkelverdenen. Men før det er bekreftet av alle parter, sliter mange med å stole 100 prosent på informasjonen.

At Cavendish skulle til Sky, slo tabloidavisen Daily Mail fast allerede den 16. juni i år. I slutten av juli gikk så arbeidsgiveren hans (HTC-Highroad) dukken.

Fortsatt omtaler man det likevel som noe som kan komme til å skje.

«Dersom Mark ender opp..»
I forkant av Team Sky-troppens avreise til Spania og Vuelta a España, har Bradley Wiggins gitt sitt syn på overgangssagaen til The Telegraph.

Også briten tar sine forbehold, men han er – og det er lite overraskende i det – sitrende i forhold til å bli gjenforent med den munn- og fotrappe sprinteren.

- Dersom Mark Cavendish ender opp I Sky, vil det trolig være det aller beste som kan skje for mine planer i sammendraget, sier Wiggins til avisen og tenker først og fremst på all energien han brukte på å unngå velt og holde seg unna trøbbel i årets Tour de France.

Da endte det selvsagt med at Wiggins forsvant ut av rittet med brukket kragebein.

- De (sprinterne) har en tendens til å kjøre foran i feltet under store deler av den første uken, og man får en enkel reise på de fleste etappene når de fleste veltene skjer lenger bak i feltet. Derfor kan dette slå ut til min fordel.

OL-terping frister
Cavendish vil snu opp ned på mye i det britiske gigantprosjektet. Han vil påtvinge laget en tydeligere todeling mellom sammendraget og massespurtene.

Som Daily Mail også skrev i sin eksklusive nyhetsartikkel, vil også 26-åringen få terpe detaljer med lagkameratene som sannsynligvis akter å kjøre ham fram til OL-gull i London neste sommer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Det veier selvsagt tungt for en ambisiøs kar fra Isle of Man.

Offisielt ønsker ikke Wiggins å slå fast noe som helst før Cavendish har undertegnet kontrakten med sin nye arbeidsgiver.

- Han (Cavendish) holder kortene tett til brystet. Det er ingen hemmelighet at laget drømmer om å få ham hit. Det hadde vært fantastisk om det går i orden, men jeg er ikke skråsikker på det. Uansett hvor han går, kommer han til å oppnå suksess. Alt kommer til å bli avgjort i løpet av de neste ukene, påpeker Wiggins.

Har gitt sitt ord
Som en av åtte ryttere på det britiske VM-laget, har Sky-kapteinen planer om å gjøre Cavendish til den andre briten som tar VM-gull.

Forrige gang det skjedde var da Tom Simpson vant regnbuetrøya i 1965.

- Jeg har gitt Mark mitt ord på at jeg skal kjøre fellesstarten sammen med ham i København, avslutter Wiggins.

Hva tror du? Er Cavendish-overgangen til Team Sky sommerens dårligst bevarte hemmelighet? Delta i diskusjonen i kommentarfeltet under artikkelen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.