Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg har hevet meg et nivå

Det ble bare én seier, men Jakob Fuglsang er svært godt fornøyd med 2011.

Jakob Fuglsang er en av nordens aller beste syklister, spesielt i krevende terreng.

Før året forlot han Bjarne Riis og Saxo Bank til fordel for Leopard. Det var mange som hadde høye forhåpninger til dansken, etter hans tredjeplass under fjorårets Sveits rundt.

I 2011 ble det imidlertid kun én seier for den sterke dansken.

- Jeg er egentlig veldig fornøyd med min sesong. Jeg har kjørt på en litt annerledes måte i år, sier Fuglsang til dansk tv2.

- Jeg har kjørt veldig mange løp, noe som gjør det vanskelig å innkassere topplasseringen, da det tærer på kreftene.

Fuglsang er faktisk den rytteren som har kjørt flest rittkilometer i løpet av årets sesong, ifølge cqrankings oversikt. Likevel klarte 26-åringen å kjøre inn til en imponerende fjerdeplass i Amstel Gold Race. Den eneste seieren i sesongen kom på hjemmebane under Post Danmark Rundt.

- Jeg mener at jeg har bevist at jeg har hevet meg et nivå. Jeg var helt fremme i blant annet Amstel Gold Race og i Sveits rundt. Touren var ikke helt som jeg hadde håpet på, men jeg var tross alt helt fremme de ti første dagene.

Etter et skuffende Post Danmark Rundt, som han fikk ødelagt av et teknisk problem, kom oppturen under Vuelta a España.

- Det gikk bedre enn jeg hadde forventet. Jeg hadde en dag i ledertrøyen, og lå topp ti helt mot slutten. Jeg var bare 17 sekunder bak en topp ti-plassering.

Jakob Fuglsang vil fortsette å være en av Schleck-brødrenes absolutt viktigste hjelpere neste sesong. Han har nemlig fått pass på superlaget RadioShack-Nissan-Trek.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken