Johnny Hoogerland vant verken etappe eller trøye i Tour de France. Allikevel reiste han fra Frankrike som en av rittets aller største helter.

På den niende etappen var 28-åringen i brudd med blant annet Thomas Voeckler og Luis Leon Sanchez. Det ble tidlig tydelig at utbryterne skulle gjøre opp om etappeseieren, men Hoogerland skulle ikke få muligheten til å ta del i kampen.

Hoogerland og Team Skys Juan Antonio Flecha ble på brutalt vis nedkjørt av en bil fra France Télévisions. Flecha fikk et ublidt møte med asfalten, mens Hoogerland ble kastet i et piggtrådgjerde.

- Jeg fikk aldri tid til å restituere og regenerere energi siden Tour de France, forteller Hoogerland til De Telegraaf.

- Helt ferdig
Nederlenderen fikk flere dager i klatretrøyen og syklet med det røde nummeret som mest aggressive rytter dagen etter det fæle sammentreffet med bilen fra fransk TV.

- Kroppen min er helt ferdig. Jeg har kjørt to Grand Tours og deltok i 15 kriteriumsritt etter Tour de France. Jeg har kjørt noe i nærheten av 120 rittdager i år. Jeg har bare ikke energi til å fortsette, sier Vacansoleil-rytteren.

På tross av skader og mange rittdager ble Hoogerland tatt ut til VM for Nederland, han initierte til og med et farlig bruddforsøk på den siste runden.

- Det var flott å prøve seg, men jeg forsøker igjen neste år da mesterskapet returnerer til Holland, sier 28-åringen.

Mindre kontroverser neste sesong?
Signeringen av Riccardo Riccò og Ezequiel Mosquera sørget for at Vacansoeil-DCMs sesongstart ble preget av kontroverser i 2011. For det nederlandske laget skyld får vi håpe det blir mer ro rundt laget neste sesong.

Noen av lagets viktigste ryttere forsvinner trolig i 2012. Borut Bozic, som havnet på syvendeplass i VM, reiser til Astana, mens det er usikkert om Matteo Carrara og Sergey Lagutin forblir Vacansoleil-ryttere neste år.

Kris Boeckmans (Topsport Vlaanderen), Kenny Van Hummel (Skil-Shimano), Tomasz Marcynski, Jacek Morajko (CCC-Polsat-Polkowice) og Nikita Novikov (Iter Katusha) er de nye ansiktene i laget. Det ryktes også at den sterke italieneren Francesco Ginanni er på vei.