Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg har ikke fått skutt noe elg

Håvard Bøkko fra høstjakt til gulljakt.

Håvard Bøkko (26) er ferdig med høstjakten. Nå sikter skøytestjernen mot suksess på OL-isen i Sotsji.

To ganger i høst har Bøkko vært på elgjakt med venner hjemme i Hallingdal. Det har vært fin avkobling i sesongoppkjøringen.

- Jeg har ikke fått skutt noe elg selv, men det har vært godt. Når jeg er ferdig med en samling, er det digg å legge vekk skøytene og gå i fjellet en helg. Jeg har vært ute fra solen står opp og til den går ned, så det har vært lange dager og ingen ferie, sier Bøkko til NTB.

Til helgen starter han sesongen med NM enkeltdistanser i Vikingskipet. Men OL i Sotsji i februar er naturlig nok høydepunktet. For Bøkko blir 1500-meteren 15. februar viktigste distanse.

- Det er den dagen jeg bør ha prikket inn formen. Det blir spennende. Hovedmålet er å være i toppform akkurat den dagen, sier Hol-løperen.

Gambler
Dersom Bøkko ikke lykkes på 1500-meteren, risikerer han å reise hjem fra OL uten medalje. Verdensmesteren fra 2011 innrømmer at han gambler med å satse så hardt på distansen.

- Jeg gjør jo det, men i OL er det medaljer som teller. Jeg har ikke så stor sjanse på medalje på 5000 og 10.000 meter lenger. De siste årene har jeg vært oftest på seierspallen på 1500 meter, forteller Bøkko.

I Vancouver-lekene i 2010 ble det bronse på Bøkko. Konkurransen om medaljene i Sotsji blir beinhard, men med et toppløp vil gullet være innen rekkevidde.

- Ja, det er det, men det gjelder for 12-14 stykker. Du må nok gå ditt livs løp for å vinne, og kanskje for å ta medalje. I Vancouver gikk jeg et bra løp, men det var ikke et maksløp. Mark Tuitert (gull) gikk sitt livs løp, men har aldri vært i nærheten verken før eller etter, sier 26-åringen.

Han skal også gå 5000 og 10.000 meter samt lagtempo. Kanskje blir det også 1000 meter som forberedelse til 1500-meteren.

Nedprioriterer EM
En måned før OL arrangeres EM i Vikingskipet. Selv om mesterskapet går på hjemmebane, blir ikke den helgen så viktig for Bøkko.

- Det er ikke så mye som er morsommere enn å gå i Vikingskipet når det er mesterskap her, men jeg håper jeg ikke er i toppform da. Det er heller ikke planen. Jeg kommer nok til å gå rimelig bra, men jeg skal prøve å gå enda fortere en måned senere. Det er da det virkelig gjelder, sier hallingen.

Etter EM venter drøyt to uker på høydesamling i italienske Collalbo før Bøkko og co. reiser til OL-byen Sotsji. (©NTB)

Kommentarer til denne saken