Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg har ikke ord

Sarpsborg 08 opp på kvalikplassen i Tippeligaen.

SARPSBORG 08 - MOLDE 1-0:

Sarpsborg var kanskje laget som hadde mest å spille for søndag, da de tok i mot Molde.

Brian Deanes gutter lå under streken før søndagens kamp, og laget burde ta tre poeng hvis håpet om Tippeliga-spill i 2014 skulle være realistisk.

Molde hadde en teoretisk sjanse til å for alvor melde seg på i medaljekampen med seier, men da måtte også Haugesund avgi poeng søndag.

Martin Wiig scoret kampens eneste mål søndag, og Deane var meget fornøyd med scoringen og tre poeng.

- Jeg har ikke ord. De viste karakter. Jeg har snakket om dette hele året. De viste ordentlig karakter i dag. Etter at vi tapte åtte kamper på rad tidligere i sesongen, og så har vi fortsatt muligheten til å overleve i Tippeligaen, det er fantastisk, sier han i et intervju med C More etter kampen.

- Martin var god i dag. Jeg har bedt ham om å gjøre ting annerledes, og det gjorde han i dag, avslutter Deane.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var ikke fornøyd med null poeng etter kampen.

- Vi hadde ikke marginer eller fortjente ikke seieren i dag. Sarpsborg sto på, sier han i et intervju med C More etter kampen.

- Vi hadde banespillet, men vi skapte ingenting. De forsvarte seg veldig godt, og de scoret et godt mål. Men vi skal ikke tape duellen i forkant av målet. Vært stolt over spillet de siste 7-8 kampene, men vi var ikke nok på i dag, avslutter han.

Grått
I grått, kjølig høstvær var det hjemmelaget som tok initiativet i kampen fra start.

Allerede etter tre minutter burde Martin Wiig ha sendt vertene i føringen, men avslutningen ble reddet på strek av en Molde-spiller.

Kvarteret ut i kampen var Ole Gunnar Solskjærs gutter nære ved å ta ledelsen.

Agnaldo fikk en eventurlig mulighet, etter flott Molde-spill. Fra 16 meter bredsidet han avslutningen på utsiden av målstengene.

Ti minutter før pause fikk samme mann nok en stor mulighet til å score. Avslutningen var nok en gang svak, og ballen strøk få centimetere på feil side av metallet.

Viktig scoring
Etter en førsteomgang som sto i stil med det triste høstværet, kom hjemmelaget ut på banen i de siste 45 minuttene med en ny glød.

Etter 58 minutter ble Martin Wiig headet igjennom. Alene med keeper gjorde den rutinerte spissen ingen feil, og satte ballen kontrollert forbi Ørjan Nyland i Molde-målet.

Like etter burde Gudmundur Thórarinsson ha doblet ledelsen for hjemmelaget. Avslutningen til islendingen var svak, og endte, dessverre for hjemmelaget, i nettveggen.

Molde presset på for utligningsmålet, men det ble ikke flere scoringer i Olavs by.

Sarpsborg klatret dermed opp til kvalikplassen i Tippeligaen, og Brian Deanes gutter har to poeng ned til Tromsø og Hønefoss på de to plassene bak.

Sarpingene avslutter sesongen borte mot Viking neste søndag, mens Molde tar i mot Start hjemme i rosenes by.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken