Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg har lært

Nå vet Martin Johnsrud Sundby hva han skal gjøre.

Lysebotn (Nettavisen): I fjor gikk Martin Johnsrud Sundby Lysebotn Opp for første gang.

Forrige sesong ble også den første hvor han tok en individuell mesterskapsmedalje, med bronsen på 15 kilometer klassisk i Holmenkollen.

- Det lover kanskje bra at jeg går Lysebotn Opp, sier en utslitt Johnsrud Sundby til Nettavisen etter rulleskiløpet, som stiger 640 høydemeter fordelt på sju kilometer.

- Det er helt grusomt. Det er makspuls de 20 siste minuttene og melkesyre ut av øra. Men det er en fantastisk god økt - den beste jeg har i løpet av sommeren og høsten.

Les også: - Det er brutale greier

Dersom det er en sammenheng mellom 26-åringens deltakelse i Blink Skifestival i Sandnes, og gode resultater i langrennsløypa, kan man utvilsomt vente seg mye av Johnsrud Sundby kommende sesong.

Oslo-gutten, som ble knekt av to franskmenn og ble nummer tre i 2010, var nemlig klart sterkest opp den tøffe motbakken torsdag, og knuste all motstand.

- Jeg trodde faktisk ikke det skulle så bra. Jeg har gjort en god jobb og tar små steg hvert år. Dette var en bekreftelse på det, forteller Johnsrud Sundby.

- Kan gjøre ting litt mer riktig
Etter medaljen i Holmenkollen og med gode testresultater i sommer, er han meget optimistisk før sesongen.

- Nå vet jeg hva jeg skal gjøre, sier allroundløperen selvsikkert, der han står like ved et stup som kaster seg ned i den vakre Lysefjorden.

- I fjor lærte jeg hva jeg responderer bra på og hva som fungerer for meg. Da er det artigere å ta fatt på en ny sesong, for da kan du gjøre ting litt mer riktig, fortsetter Johnsrud Sundby.

- Vil hevde meg relativt bra
Røa-løperen har gått inn til én verdenscupseier. Det skjedde overraskende på en 15 kilometer i Kuusamo i 2008.

Men Johnsrud Sundby haster ikke med å innkassere flere slike triumfer.

- Målet i år er først og fremst å bli en god allrounder. Da kan jeg hevde meg relativt bra i Tour de Ski, og ha muligheten til å få til noe sammenlagt i verdenscupen.

Han anslår at han vil være fornøyd med en topp-fem plassering i vinterens store høydepunkt, Tour de Ski.

- Det blir en allroundsesong der det gjelder å få med seg mest mulig moro, avslutter en tilsynelatende meget tilfreds Johnsrud Sundby.

PS: Lørdagens øvelser i Blinkfestivalen ble avlyst på grunn av de tragiske hendelsene i Oslo og på Utøya fredag kveld.

HTML EMBED
Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her