Etter å ha startet sesongen lovende med en tredjeplass i sprinten i Düsseldorf, skuffet Øystein Pettersen da sprintsirkuset flyttet seg til Davos i midten av desember. Sprinteren røyk ut i prologen, og nå innrømmer Pettersen at han gikk på en overskuddssmell i etterkant av konkurransen.

- Etter hjemkomsten ble det i overkant mye utenomsportslige aktiviteter, skriver sprinteren på sin blogg på sprintgutta.no. Pettersen skriver videre at han nå har lært at prisen han må betale for sin villighet til å stille opp, er overskuddet.

- Jeg har forsøkt å tilfredsstille alle medier og sponsorer så godt jeg har kunnet, men det har gjort sitt til at jeg har mistet overskuddet, utdyper Linderud-gutten ovenfor Akers Avis Groruddalen.

Må motvillig hvile
Nedturen til Øystein Pettersen toppet seg da han lørdag 18. desember var med på sprinten i Skandinavisk cup. OL-vinneren endte da på 39. plass.

Som følge av mangelen på overskudd, skal Øystein Pettersen nå bruke mer tid på seg selv, og ikke så mye på sponsorer og media. Pettersen er kjent som en av langrennsgutta som trener mest, og er ikke glad for at han må tilbringe noen dager på sofaen.

- Det liker jeg veldig dårlig, men jeg har ikke noe valg selv om det føles som jeg taper terreng til de andre, sier han til Akers Avis.

- Utfordringen nå blir å takle nedturen på en konstruktiv måte, ta lærdom av at jeg ikke klarer å prestere på ski, samtidig som jeg er med på masse utenomsportslig som er både artig og lærerikt, forklarer Pettersen på bloggen sin.

Kjemper om VM-plass
Sesongens store mål er VM i Holmenkollen. Hittil er det kun Ola Vigen Hattestad som er tatt ut til mesterskapet. Med sin ene tredjeplass er Øystein Pettersen den norske sprinterne som har gjort det best resultatmessig. Likevel innrømmer at han er litt bekymret over formsvikten.

- På en side er det positivt at smellen kommer nå og ikke rett før VM, men jeg skulle helst ønske at jeg var klar for VM allerede og kunne tatt ferie med god samvittighet. Jeg er litt bekymret selv om det er min skyld at det har blitt sånn, sier han.

HTML EMBED