NORGE - ALBANIA 0-1:

ULLEVAAL (Nettavisen): Den albanske fansen vant kampen både på banen og tribunen i fredagens VM-kvalifiseringsmøte med Norge på Ullevaal.

Både spillere og fans fra Albania var i ekstase etter at laget fikk med seg tre poeng hjem fra den iskalde norske hovedstaden.

På pressekonferansen etter kampen fikk trener Gianni De Biasi spørsmål om hvor høyt han ville rangere en seier på bortebane mot førsteseedede Norge.

- Større å slå Totti
56-åringen, som har lang fartstid som trener i italienske Serie A, hos blant andre Torino og Udinese, trakk på smilebåndet før han ramset opp seiere mot det han mener er bedre lag enn Norge.

- Jeg har vært med på å vinne mot Roma, med Francesco Totti på laget, Inter, AC Milan og Napoli, men det er ingen tvil om at dette var en viktig seier for Albania, sa De Biasi.

Italieneren innrømmer at han synes Norge var litt dårligere enn han hadde fryktet på forhånd, men så også gode grunner til det.

- Jeg tror Norge var litt under sitt normale nivå mot oss. Den hjemlige serien er ikke i gang og kanskje ga ikke alle hundre prosent, men det er en balanse. Det kan også være at vi var gode, sa han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Dommeren gjorde en tabbe
Albanias seiersmål kom etter et frisparktrekk der Hamdi Salihi løp seg fri og plasserte ballen perfekt i krysset. Treneren fikk også spørsmål om hvor mye laget har trent på dette.

- Vi har øvd på det på trening mange ganger, og det gjør spillerne selvtillit å lykkes med noe slik i en kampsituasjon, sa De Biasi.

Mot slutten av kampen presterte høyreback Andi Lila å pådra seg to gule kort i løpet av tre minutter og måtte dermed ta en tidlig dusj. Til tross for at avgjørelsen så grei ut, mente De Biasi noe helt annet.

- Dommeren gjorde en tabbe da han ga det andre gule kortet til Lila, men det påvirket ikke resultatet i kampen, så det gjør ikke så mye.

Albania er nå, meget overraskende, oppe på en andreplass i Gruppe E og er i aller høyeste grad med i kampen om en billett til VM i Brasil.

Norge og Albania møtes igjen 7. juni i Tirana.