Få kan vise til like gode resultater på landslagsnivå som Lawrie Sanchez (49). Nå er nordiren interessert i å bli Norges nye landslagstrener.

- Jeg har søkt på jobben, sier han ærlig til Nettavisen.

- Jeg er veldig interessert. Norge har et veldig bra lag, jeg er ledig og jeg håper å få et intervju med Norges Fotballforbund, legger han til.

Eventyrlige resultater
For de som eventuelt ikke skulle kjenne Sanchez, så hadde han nærmest uvirkelig gode resultater med lille Nord-Irland mellom 2004 og 2007. Da han overtok hadde ikke laget vunnet en landskamp på nærmere tre år. De hadde heller ikke scoret mål på godt over 20 timers spill. Nord-Irland var rangert som verdens 124. beste lag.

Tre år senere hadde laget klatret utrolige 97 plasser på Fifa-rankingen, og ledet en EM-kvalifiseringsgruppe som også inneholdt Spania og Sverige. Under Sanchez banket Nord-Irland England, Spania og Sverige, og fikk også med seg uavgjort mot Portugal i tellende kvalifiseringskamper.

Spania, som altså ble slått av Sanchez' lag, vant så hele fotball-EM i fjor sommer.

- Likner litt på Norge nå
- Resultatene mine på landslagsnivå taler vel for seg selv. Jeg vet vel ikke om noen noen gang har avansert 97 plasser på Fifa-rankingen med noe lag. Jeg fikk et lite lag til å spise kirsebær med de store, og Norge virker å være mye i samme posisjon nå som Nord-Irland var da jeg overtok dem, sier Sanchez.

- Nå handler det bare om at Norges Fotballforbund må bestemme seg for om de vil ha en norsk eller utenlandsk trener. Og som sagt, jeg vil gjerne ha en prat med dem.

- Da Norge hadde suksess, under Egil Olsen, så var vel også det med en såkalt britisk spillestil. Det er også det jeg står for, sier han.

Han tror også det er muligheter til å kvalifisere seg for VM-sluttspillet i 2010.

- Norge har ikke vunnet i gruppa ennå, men personlig tror jeg absolutt at sjansen til å i alle fall ta 2. plassen er god. Det finnes tross alt veldig mange gode norske spillere, sier han.

Suksessen med Nord-Irland er langtifra det eneste Sanchez er kjent for. I 1988 avgjorde han FA-cupfinalen for Wimbledon mot Liverpool da han headet inn kampens eneste mål på Wembley. Før han overtok som nordirsk landslagstrener ledet han også lille Wycombe helt frem til en semifinale i FA-cupen. Den gangen ble imidlertid Liverpool for sterke.

Redningsmann
Som klubbtrener er han kanskje mest kjent for å snu dårlige trender.

Da han overtok Wycombe hadde han 18 kamper på seg til å redde laget fra nedrykk. Det klarte han.

Da han overtok som Fulham-manager, etter jobben som nordirsk manager, hadde han 32 dager på å redde lagets plass i Premier League. Det klarte han også.

- Ingen kommentar. Vi vil ikke på noe tidspunkt kommentere navn som kan være aktuelle eller uaktuelle, sier NFFs informasjonssjef, Roger Solheim, til Nettavisen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).