RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Jeg har tilgitt ham, men ikke glemt det»

Foto: Bas Czerwinski (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Andy Schleck håper likevel å kjempe mot Alberto Contador neste sesong.

Det var på mange måter en episk batalje som utspant seg mellom Andy Schleck og Alberto Contador i Pyreneene denne sommeren.

Astana-rytteren vant Tour de France sammenlagt, men superpopulære Schleck vant enda flere hjerter med sitt sympatiske vesen og alltid korrekte oppførsel.

Contador stakk ifra da luxembourgeren slet med sykkelen opp den siste stigningen på den 15. etappen mellom Pamiers og Bagnères-de-Luchon.

Samtidig opparbeidet seg de 36 sekundene han til slutt vant rittet med.

- Tror på Contador
Siden har det blitt kjent at vinneren leverte en positiv dopingprøve to dager etter, den 21. juli.

Gjenopplev dramatikken her: - Det var kun Andys skyld

Etter at bomben smalt natt til 30. september, har 26-åringen kjempet for å bevise sin uskyld.

Schleck har siden uttalt at han ikke ønsker å overta tittelen, uansett utfallet i saken. Etter å ha syklet et showritt i Mexico i helga, uttalte han følgende om Contador-saken:

- Jeg tror fortsatt ikke han (Contador) har gjort noe galt. Jeg håper han er uskyldig, og at han kan bevise det. Jeg er verken lege eller ekspert på dette området, og det er opp til myndighetene å treffe den riktige avgjørelsen.

- Jeg ønsker uansett ikke å vinne Tour de France ved at noen andre blir strøket fra listene. Jeg ønsker å vinne det ved å ankomme til Paris med den gule ledertrøya over skuldrene. Jeg vet ikke hva som skjer videre med denne saken. Jeg vet bare at jeg ble nummer to i rittet, forteller Schleck til den spanske sportsavisen Marca ifølge CyclingWeekly.

Holder kontakt via SMS
Schleck avslørte videre at han ikke har snakket med Contador siden han testet positivt på det forbudte stoffet clenbuterol, men at de to har sendt hverandre tekstmeldinger.

- Jeg ønsket ham lykke til, og fortalte at jeg håper han kan bevise sin uskyld.

Da han ble spurt om den famøse hendelsen oppover Port de Balès, da sykkelkjedet låste seg og til slutt endte opp med å tape 39 sekunder til Contador, svarer Schelck som følger:

- Jeg har tilgitt Alberto for det som skjedde, innleder han.

- Men jeg har ikke glemt det.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere