Det har stormet rundt baskiske Eusakltel-Euskadi i år.

De oransjekledde har slitt med å skaffe seg nok penger til å fortsette satsingen, og det har vært snakk om en mulig nedleggelse av laget.

Men fremtiden virker i alle fall sikker for laget som kun signerer baskiske ryttere. Teleselskapet Euskaltel skal sikre økonomien i tiden som kommer. Det er imidlertid ikke sikkert at laget blir å se i World Touren neste sesong.

Les mer:Euskaltel frykter nedrykk

Vil fortsette
Bilbao-baserte El Correo skriver lørdag at både Samuel Sanchez, Mikel Nieve, Igor Anton, Ion Izagirre og Mikel Landa har et lag neste sesong, nemlig Euskaltel-Euskadi.

Men det er langt fra sikkert at Samuel Sanchez blir å se i den sedvanlige drakten neste sesong. Den olympiske mesteren har flere tilbud han vurderer.

- Jeg vil fortsette her (i Euskaltel), men jeg har to tilbud, sier Sanchez til Marca.

- Ting tar for lang tid. Tilbudene har en utløpsdato. Jeg vil ikke lage ultimatumer eller sette frister, men det ville vært bedre om det var klart til Tour de France om det blir et lag eller ikke.

Tour-drømmen
Nettopp Tour de France blir et viktig mål for spanjolen. Flere ganger har han vært blant de beste sammenlagt i en Grand Tour, men aldri har han fått tatt steget øverst på seierspallen.

- Tatt i betraktning av at jeg aldri har vært på pallen i touren (han ble nummer tre i 2010 etter at Contador ble fratatt seieren), eller vunnet en Grand Tour, er målet mitt å komme på pallen i årets Tour de France.

34-åringen er også klar på hvem som blir hans største utfordrere.

- Wiggins og Evans er storfavorittene. Vi får se hva (Tony) Martin får til, og Gesink har forbedret seg mye.

Svaner Contador
Årets Tour de France inneholder omtrent 100 kilometer tempo, en disiplin som ikke er regnet som Sanchez’ sterkeste.

- Når jeg er i god form, er jeg OK på tempo. Det som er bedre for meg er at det ikke er lagtempo. Der taper jeg alltid mye tid.

Noe som derimot ikke er like bra for Euskaltel-rytteren er at landsmannen Alberto Contador er utestegt, og ikke deltar i verdens største sykkelritt.

- Albertos fravær vil favorisere noen og skade andre. Det skader meg på grunn av hans taktikk. Han stil med å angripe er bedre for meg, sier Sanchez.