Etter å ha havnet i skyggen av Team Skys store Tour de France-tandem, Bradley Wiggins og Chris Froome, valgte Mark Cavendish å forlate det britiske storlaget.

Nå er den tidligere verdensmesteren klar for tilværelsen med sitt nye belgiske lag, Omega Pharma - QuickStep, et prosjekt briten har stor tro på.

- Da jeg bestemte meg for å forlate Team Sky, var det bare ett sted jeg ville dra til, innrømmer Cavendish under lagpresentasjonen i Eddy Merckx-velodromen i Gent tirsdag.

Les også: - Ingen strafferabatt for Armstrong

- Jeg var nervøs før jeg kom hit. Jeg kom uten noe følge og for meg var det en helt ny gruppe mennesker. Men det er en fantastisk gjeng her og jeg trives veldig godt sammen med mine nye lagkompiser, forteller briten.

- Laget har gode og lange tradisjoner, spesielt med tanke på klassikerne. Det er noen jeg setter pris på. Spør hvilken som helst klassikerrytter om hvilket lag han vil kjøre for og han svarer QuickStep med en gang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Boonen-samarbeid
Cavendish hentet hjem totalt 15 triumfer i løpet av sin ett år lang Sky-karriere, og ble dermed den mestvinnende verdensmesteren siden Tom Boonen bar regnbuetrøyen gjennom 2006-sesongen. Denne sesongen skal de to verdensstjernene kombinere sine talenter, idet som skal bli en kraftfull sykkelsynergi gjennom hele 2013 for Omega Pharma – QuickStep.

- Jeg hadde en god sesong i fjor. Jeg vant 15 ganger, som ikke er fantastisk etter min standard, men likevel bra. Men nå vil jeg videre til større ting. Dette laget dominerte store deler av sesongen i fjor, men manglet en seier i de store etapperittene, sier Cavendish.

- Med meg på laget kan vi dominerer gjennom hele sesongen. Jeg og Boonen utfyller hverandre og nå har jeg verdens beste opptrekk for spurtene. Jeg kan vinne både med og uten opptrekk, men nå er jeg mye tryggere på å vinne.

Også fjorårets klassikerkonge Tom Boonen ser frem til et fruktbart samarbeid med sin nye lagkamerat. Boonen vant både Paris-Roubaix og Flandern rundt i fjor, men sier det blir vanskelig å kopiere en slik sesong. Men med Cavendish på laget ser ikke belgieren bort ifra at QuickStep kan havne på 42 seire også i 2013.

- Vi har forskjellige spurtegenskaper og dermed vil ikke målsetningene våre overlappe. Det blir ingen problemer der, sier Boonen