Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg holdt på å gå overende da jeg gjorde feilen

Aksel Lund Svindal var fornøyd med lørdagens utforrenn, men det var nære på å gå galt.

Aksel Lund Svindal gikk fra seier i super-G-rennet fredag til fjerdeplass i lørdagens utfor i Val Gardena.

– Jeg hadde en grei følelse da jeg kjørte i dag, men det var på ingen måte noe perfekt løp jeg gjorde. Bortsett fra den feilen jeg gjorde, må jeg vel kunne karakterisere kjøringen som grei nok, sa Svindal til NTB etter rennet.

Han var sjanseløs til å følge med i den åpningsfarten Jansrud satte opp, men han sa også at lyset var litt dårligere øverst oppe da han kjørte enn hva som var tilfelle for Jansruds del.

– Det var litt mørkere da Erik Guay og jeg kjørte. Det kunne man merke på mellomtidene også, for det var jo bare Guay og jeg som kjørte fort av løperne som startet rundt oss, sa Svindal.

– Jeg visste at Jansrud hadde kjørt veldig fort på toppen, så det var bare å gi gass, forklarte Svindal, som innrømmet at han var svært nær et fall da han balanserte på en ski midtveis ned i traseen.

– Jo, jeg må vel innrømme at jeg var veldig nær å gå over ende da jeg gjorde feilen min, men jeg handlet på refleks og fikk tatt meg inn, sa han.

God avslutning
Svindal avsluttet bedre enn Jansrud. Han hadde en forklaring på det også.

– Det jeg fikk til nederst, altså i avslutningen, er jeg godt fornøyd med, men da hadde jeg allerede tapt. Etter den feilen jeg gjorde, ble jeg litt forbannet, men jeg fulgte planen min. Derfor gikk det så bra mot slutten. Det gjelder ikke å miste hodet når slike ting skjer, sa Svindal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han var imponert over den kjøringen Jansrud presterte, men overrasket var han ikke.

– For oss som er sammen med Jansrud hele tiden og trener sammen med ham, er ikke dette overraskende. Han har gjort en veldig god jobb selv, og han har fått fin støtte og oppfølging fra støtteapparatet. I dag hadde han klaff. Det var moro, sa Svindal.

Små marginer
For Aksel Lund Svindal ble det litt stang ut i lørdagens utforrenn.

– Det er veldig små marginer som er avgjørende. Her skiller det fire tideler mellom de fem første etter bortimot to minutters kjøring. Det sier sitt, forklarte Svindal.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg kjører fort hele tiden. Stabilitet er viktig, for da vet jeg at jeg vil være i posisjon de gangene det er min tur til å vinne. Men at det blir stang ut innimellom, det må jeg regne med. Så jevnt og tett er det, la han til.

Han ligger fortsatt på toppen av den totale verdenscuplisten etter første- og fjerdeplass i Val Gardena, og før det siste rennet før jul i Alta Badia søndag, har han tre seirer.

– Jeg er veldig fornøyd med de to rennene jeg har kjørt her. Dessuten er det selvsagt en styrke at jeg har tre seirer til nå i år. Jo, jeg er fornøyd, sa Aksel Lund Svindal til NTB før han satte nesa mot Alta Badia og søndagens storslalåmrenn i en trasé der norske alpinister aldri har vært bedre enn nummer fire. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken