WHISTLER (Nettavisen): På den siste mellomtiden lå Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud helt likt under finaleomgangen i storslalåm. Da banket det godt i brystet til sistnevnte.

Det sto om seier, det sto om OL-medaljer og det sto om husfreden i alpinistenes bolig i Piccolo Drive, Whistler.

Da Lund Svindal passerte målstreken, var han 22 hundredeler bak lagkameraten. Jansrud viste et tidels medfølelse for kompisen, før han slapp jubelen løs på egne vegne: Medaljen var sikret!

- Følte du deg ”små-schizofren” da Aksel kom for seint inn?

- Ja, men det er så godt fordi Aksel lyser og smiler med en gang han ser at jeg er på toppen. Når han kommer inn i bua er han oppriktig glad på dine vegne. Men nå har jeg vært euforisk glad for ham i ei uke – vi har hatt så bra stemning på huset. Om han kom bak meg, så følte jeg at jeg fortjente den bronsemedaljen, sånn det lå an da, sier Jansrud til Nettavisen.

Fire forsøk – tre medaljer
Etter at Romed Baumann falt ned til 5.-plass, og bare sveitseren Carlo Janka maktet å holde stand mot den norske duoen – endte det til slutt med sølv til Jansrud og bronse til Lund Svindal.

27-åringen sa seg godt fornøyd med sin tredje medalje på fire øvelser hittil i lekene.

- Ja, men det hadde vært bedre med tre gull, da, fleiper han.

- Jeg er like glad for min bronse, som jeg er for Kjetils sølv, legger han til.

Avskrev seg selv
Jansrud gjorde det mest oppsiktsvekkende prestasjonen tirsdag, da han klatret fra 11.- til 2.-plass i finaleomgangen.

Allerede før start spådde Lund Svindal en fantomomgang av den 24 år gamle gutten fra Valdres. At det skulle bli et reelt angrep på gullet, hadde selv ikke hovedpersonen forventet.

- Jeg sa til meg selv på starten at det er langt opp, men at jeg har uansett muligheten til å prøve å vise seg fram litt, selv om det er langt opp. Det er lov å ha det gøy på tross av at det er OL. Med Aksel på tredjeplass, kunne jeg senke skuldrene litt og fokusere på å kjøre så bra jeg kunne. Det var godt å komme i mål og se at jeg ledet så mye. Da vet du i hvert fall at det holder noen plasser.

- Du tenkte på medalje da du startet 2. omgang?

- Nei. Åtte tideler er et hav i alpint. Hvis man skal tenke på det, blir det bare destruktivt på deg selv. Å legge et sånt press, hører ikke hjemme noe sted.

Nervepirrende minutter
Sølvvinneren kjørte knakende godt og fikk i tillegg gleden av å se at den ene konkurrenten etter den andre måtte gi tapt for sluttiden hans.

- Hvordan er det å stå på sletta da?

- Det er en individuell idrett, men det som er fascinerende med det her er å se hvor mye tid folk kan tape på en omgang. Det er ikke store feilen du skal gjøre, før tida er brukt opp. For min del nå, var det altfor rolig fordi det var så langt opp. Jeg regnet med at stort sett alle skulle snike seg foran. Jeg så for meg en topp 6-plassering. Når Aksel kom inn og jeg så at vi lå likt på siste mellomtid, da begynte det å banke ganske godt i kassa.

- Hvor vanskelig er det å gjøre to omganger á la den siste?

- På den siste der er det såpass mye innestengt aggresjon som skal ut på en gang. Da tar man selvfølgelig i litt ekstra. Det er mulig å kjøre så fort, så hvorfor ikke to ganger? Alt er mulig, svarer han.

Med pallplasseringer i Kranjska Gora før lekene – og sølvet i Whistler har han for alvor etablert seg i toppen av grenen.

- Jeg hører hjemme her. Det føler jeg.

Viste fram ”curlingbuksene”
Deretter bar det rett på pressekonferanse sammen med Lund Svindal og Carlo Janka. De startet de norske guttene med å vise fram buksene som visstnok går curlinggjengens en høy gang.

- Det var noen som nevnte curlingbukser her. Reis deg opp, Kjetil, kommanderte Lund Svindal før han fortsatte:

- Dette er buksene vi snakket om, sa han til latter fra pressekorpset.

Om buksene er med til OL i Sotsji om fire år, er usannsynlig. At Kjetil Jansrud blir vrien å hamle opp med der også, bør ikke overraske noen.

- Det er altfor lenge til. Det er umulig å si nå. I alpint er det både risiko og svarer. Man vet aldri hva som venter rundt neste sving. Man får heller glede seg over i dag, og ta morgendagen når den kommer.

Det har Jansrud lært for lenge siden. På den tunge måten.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!