Det kan utvilsomt bli gøy med ni dager i Sveits rundt sett med norske øyne.

Gabriel Rasch, Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff sykler rittet, og alle har forholdsvis frie roller i sitt lag.

Rittet består av to tempoer, tre klatreetapper og fire etapper som kan ende i spurt. Som vanlig er det flere av verdens beste sykkelryttere som stiller til start i oppkjøringsrittet til Tour de France.

Stjerner på start
Rui Costa ønsker å forsvare fjorårsseieren, men får tøff kamp fra blant annet Tejay Van Garderen og Simon Spilak.

På de lettere etappene ønsker Peter Sagan å vise sin dominans, men det kan bli tøft. Alexander Kristoff, John Degenkolb og Arnaud Démare er blant de som vil gi slovaken kampen til døren.

Det hele starter med en 8,1 kilometer lang tempo i Quinto. Sammen med den avsluttende bakketempoen, er det kanskje Norges dårligste mulighet for suksess.

I bakkene vil Nordhaug vise seg frem, Kristoff jakter etappeseirer i spurtene, mens Gabriel Rasch skal forsøke seg i brudd.

Les også: Nordhaugs guttedrøm

Må ikke prestere
For Nordhaug handler rittet om å bekrefte at han er en mann Blanco ønsker å ha på sitt Tour de France-lag. I fjor var han på offensiven på en av etappene, men ble akkurat hentet inn av Sagans Liquigas-lag.

- Jeg må ha progresjon og kjøre jevnt godt, sa Nordhaug til procycling.no i Sierra Nevada for noen dager siden.

- Det er ikke sånn at jeg må være i toppen på en av klatreetappene. Jeg har ikke prestert godt i de lengste fjellene i Sveits rundt før. Det er bare under Critérium International og Baskerland rundt jeg har vært god i lange fjell. Hvis jeg er blant topp 20-30 på de verste fjellene, er det bra. Jeg kan også være kanonbra i etapper som passer meg, som den jeg nesten vant i fjor. Det var korte, bratte bakker og det passer meg. Men de forventer nok ikke at jeg sitter der oppe og kjemper om sammenlagtseieren i Sveits rundt.

Etter et høydeopphold i Sierra Nevada, blir Sveits rundt Nordhaugs første ritt siden Glava Tour. Han er ikke helt sikker på hvordan beina svarer etter høydeoppholdet.

- Det viktigste er å se hvordan kroppen responderer når jeg kommer ned dit, sier Nordhaug.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rasch skal i brudd
Alexander Kristoff viste fin form i GP Gippingen torsdag og blir en mann å se opp for i spurtene.

- Det er fire etapper som passer meg greit. Jeg skal prøve på en etappeseier. Jeg pleier ikke å sette meg mål før ritt, men ta de sjansene jeg får, sa Kristoff til procycling.no på torsdag.

Les også: - Jeg er i rute til Tour de France

For en gangs skyld stiller Team Sky uten en klar sammenlagtkanon. Det åpner muligheter for Gabriel Rasch.

- Jeg skal prøve å komme meg i brudd noen av dagene. Ellers blir det å hjelpe Swift de dagene det er spurt, sier «Gabba» til procycling.no.

På lørdagens tempo er det Alexander Kristoff som er førstemann ut av de norske. Han starter 14:05, minuttet foran Gabriel Rasch. Lars Petter Nordhaug starter sitt Sveits rundt klokken 15:20. Aller sist ut er Rui Costa. Han tråkker ut av startrampen 16:34.