Denne sesongen var Geert Leinders lege i Team Sky.

Det er en rolle han ikke vil bekle neste sesong.

Dette har vært klart en stund. Blant annet fikk Sky kjeft fordi det var svært stor dopingmistanke mot Leinders. Denne mistanken kom fra tiden før han ble ansatt av det britiske storlaget.

Nå blir anklagene mot den tidligere Rabobank- og Sky-legen enda større. Den nederlandske nettsiden nrc.nl hevder nemlig å ha fått en usensurert versjon av Levi Leipheimers vitnemål til USADA. Der nevnes Leinders flere ganger.

Les også:Sky sparker kontroversiell lege

- Har ikke brukt ulovlige metoder
Leipheimer innrømte hyppig bruk av doping, og skal blant annet ha sagt følgende om Leinders.

- Jeg fortsatte å bruke EPO mens jeg var i Rabobank i 2002, 2003 og 2005. Jeg ble hjulpet av Rabobanks laglege Geert Leinders, som jeg kjøpte EPO fra.

Leinders er ikke overraskende ikke enig i anklagene.

- Som en laglege, har jeg aldri brukt stoffer eller metoder som står på dopinglisten.

Men den nederlandske siden er ikke ferdig her. Langt fra!

Bloddoping
Videre hevder den å ha beviser på at de tidligere Rabobank-rytterne Michael Booger, Thomas Dekker, Denis Mensjov og Michael Rasmussen alle foretok bloddoping ved en blodbank i Wien.

Dette er anklager som også har kommet opp tidligere, men ingen av rytterne har innrømmet noe. Boogerd har derimot innrømmet å ha møtt Stefan Matschiner, mannen bak dopingprogrammet, på en bar i Wien. Han har også innrømmet å ha betalt Matschiner flere ganger, men det var for «vitaminer, ikke doping».

Dekker har aldri innrømt bloddoping offentlig, og har stått på at han aldri har vært i Wien. Jonathan Vaugthers, Dekkers sjef i Garmin-Sharp, har imidlertid sagt at nederlenderen gjorde nytte av bloddoping tidligere. Dekker har også sonet en toårig dopingdom for EPO.