Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg knurret litt

Åge Hareide lar seg ikke vippe av pinnen av den knusende kritikken.

BISLETT (Nettavisen): – Start jakten på ny trener, stod det på VGs forside søndag. Dagbladet og store deler av medie-Norge var ikke mer nådige mot landslagstrener Åge Hareide etter uavgjortfadesen mot Island lørdag.

Men Hareide er ingen slagen mann til tross for den knallharde kritikken. Etter restitusjonstreningen til landslaget søndag slo han fast at kritikken ikke påvirker ham på noen som helst måte.

– Jeg er like motivert i dag som jeg var i går, sier Hareide og står fast på at han ikke vurderer stillingen sin til tross for den skjeve starten på VM-kvaliken.

– Ynkelig å stikke av
– Mediene fokuserer på én enkeltstående kamp. Jeg velger å se lenger frem enn den første kampen av åtte i kvaliken. Jeg har ingen planer om å trekke meg slik det er nå. Det får være opp til arbeidsgiveren min, fotballforbundet, å vurdere det, forklarer landslagssjefen.

Han synes tvert imot det ville være feigt å stikke halen mellom beina når det røyner på som mest.

– Jeg mener i grunn det ville vært ynkelig å stikke av etter én eneste kamp, er hans tilsvar til kritikken som har haglet fra alle kanter det siste døgnet.

(Les videre under bildet)

– Ingen egotripp
– Du sier kritikken ikke påvirker deg, men det går ikke en liten fanden i deg som vil svare på kritikken og motbevise den?

– Jeg knurret litt da jeg så hva som ble skrevet, og jeg får litt lyst til å gyve løs, humrer Hareide.

Men han presiserer at rollen som landslagstrener ikke handler om å hevde seg selv, men at hans oppgave er å få laget til å lykkes kollektivt.

– Jeg kan ikke være på en egotripp som landslagstrener. Min oppgave er å få laget til å prestere, å bringe norsk fotball fremover, sier Hareide.

– Fortløpende vurdering
Han garanterer at fokuset nå er rettet fremover og at lørdagens kamp ikke vil være representativ for de sju siste kampene i kvaliken. For å lykkes med det mener landslagssjefen at det er viktig at laget står samlet innad om det de har startet med, og at de som presterte lørdag må fortsette å prestere fremover, mens de som ikke lykkes må heve seg betraktelig.

– Men det er ingen av spillerne i troppen som er ute av varmen etter kampen mot Island?

– Det må vi gjøre en fortløpende vurdering på. Jeg tar ut de spillerne som presterer i klubblagene sine til enhver tid og dermed viser form. I går var det en del av dem som presterte som de skulle, og så var det noen som kanskje ikke var helt på høyden.

– Tarik aktuell
– Hva med noen av de unge talentene, som Tarik Elyounoussi, vil de ha noen mulighet til å spille seg inn på landslaget?

– Vi følger kontinuerlig med på alle som er aktuelle, inkludert Tarik. Denne gangen valgte jeg i stedet å ta ut Mohammed Abdellaoue på grunn av hans type fysikk. Men Tarik er definitivt aktuell, selv om en spisstype som ham har knallhard konkurranse fra de mer etablerte angriperne, som Steffen Iversen, Thorstein Helstad og John Carew. Jeg har allerede sett ham i en kamp i Heerenveen og kommer til å følge med på ham fremover, sier Hareide.

(Les videre under bildet)

Landslagssjefen går uansett fremtiden optimistisk i møte, til tross for hva mediene måtte si.

– Det er det som er så spennende med fotball. Det dukker hele tiden opp en ny sjanse. For oss melder den seg mot Skottland, slår Hareide fast.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken