Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg kommer ikke til å feire foran Klanen

Men vi tror Daniel Fredheim Holm og Rosenborg kan feire gull i november.

TRONDHEIM (Nettavisen)

Daniel Fredheim Holm er tilbake i norsk fotball. Det mange klanmedlemmer vil reagere på er at det er den hvite Rosenborg-drakta han skal bære denne sesongen og ikke Vålerengas blå og røde.

Hovedpersonen selv er avslappet i forhold til gamleklubben og fokuserer på å bli skadefri fortest mulig.

- Det er klart det blir spesielt å spille mot Vålerenga. Jeg kjenner alle der og spilte flere år i klubben, men jeg håper bare på å bli skadefri fortest mulig og komme meg tilbake på banen igjen, sier Fredheim Holm til Nettavisen.

Tror på blandet mottakelse
De siste årene har vi ved flere anledninger sett at spillere som scorer mot sin tidligere klubb ikke vil feire. Så hva skjer hvis Daniel Fredheim Holm scorer mot Vålerenga?

- Det vet jeg ærlig talt ikke. Jeg kommer nok ikke til å løpe bort til Klanen og feire foran dem. Kanskje jeg skal feire med noen av Vålerenga-spillerne. Vi får se, sier Fredheim Holm.

Rett etter den tidligere Vålerenga-spilleren ble klar for Rosenborg i vinter, sa Martin Andresen til Nettavisen at det aldri var aktuelt for Vålerenga å hente Fredheim Holm til klubben. Det bekrefter RBK-angriperen.

- Valget var ikke så veldig vanskelig. Det var ikke sånn at jeg hadde noe tilbud fra Vålerenga. Jeg ville hjem og da Rosenborg kom på banen, var det ikke så mye tvil.

25-åringen er imidlertid litt spent på hva slags mottakelse han vil få når han returnerer til Ullevål i Rosenborg-drakt.

- Som regel er det ikke veldig populært å gå til en konkurrent, men det er mange der som kjenner til min situasjon og folk vet at jeg ville hjem til Norge. Jeg tipper det blir en blandet mottakelse.

Brødreduellen
Fredheim Holm tror, i likhet med Nettavisen, at Vålerenga blir fremste utfordrer til gullet, men ser også fram til brødreduellen med Thomas Holm og Molde.

- Det blir nok sendt noen meldinger i forkant av de kampene ja. Vi har spilt mot hverandre før og det er alltid morsomt. Jeg regner med at Molde blir blant de 3-4 som er med og kjemper helt i toppen.

Fredheim Holm tror at Rosenborg nok en gang vil trekke det lengste strået og bli kronet som seriemester i november.

- Vi er selvfølgelig blant de 3-4 som kommer til å være med der oppe. Det blir en tøff kamp, men vi er klare for det.

Morten Moldskred er enda mer optimistisk med tanke på årets sesong.

- Jeg har også Rosenborg på topp, gliser sunnmøringen da Nettavisen presenterer årets tabelltips.

- Vi har rett og slett det beste laget, selv om vi ikke har vært 100 prosent i vinter. Når serien starter, så kommer Rosenborg.

Jakter Annan-erstatter
På Lerkendal snakker mange om at hullet etter Antony Annan må fylles. Ghaneseren storspilte og regnes av mange som Tippeligaens beste spiller i fjor. Nå er Annan i tyske Schalke og det ser ikke ut til å være noen klare erstattere i Rosenborgs tropp. Det er ikke Moldskred helt enig i.

- Det er klart at vi har mistet en god spiller, men vi kan ikke legge oss ned og gråte av den grunn. Vi har mange gode erstattere i klubben allerede.

Trener Jan Jönsson er imidlertid klar på at det jobbes med å få inn en erstatter for Annan.

- Det kan ikke være et must, for man vet aldri hva som skjer i fotball. Men vi ønsker en erstatter for Anthony. Markus (Henriksen. red.anm.) har gjort det bra i den rollen og vi har alternativer i stallen fra før, men vi fortsetter søket, sier Jönsson.

I fjor fikk nettopp Markus Henriksen sitt gjennombrudd i norsk toppfotball. Jönsson ser ikke bort ifra at noen av de andre unggutta følger etter 18-åringen denne sesongen.

- Simen Wangberg kan få sitt gjennombrudd i år. Gjermund Åsen kan også slå gjennom denne sesongen. Det samme gjelder Mush (Bakenga red.anm.). Han bruker sin fart og timing veldig bra og kommer til mange sjanser. Nå har han også begynt å sette dem, så det ser bra ut, sier Jönsson.

- Danmarks beste forsvarsspiller

Etter noen måneder i jobben som trener for Norges beste lag, har ikke svensken tenkt så mye over at han er trener for en større klubb og har et større press på seg i denne jobben.

- Man er så opptatt med den arbeidsuken man er inne i, at man nesten isolerer de tankene. Jeg stiller høye krav til prestasjoner fra spillerne og det gjør jeg til meg selv også. Så noe stort press kjenner jeg ikke ennå.

Selv om en Annan-erstatter ikke er på plass, så har Rosenborg gjort andre spennende kjøp den siste tiden. Jan Jönsson vurderer å bruke den nye danske midtstopperen Jim Larsen fra start allerede i serieåpningen.

Skal man tro Daniel Fredheim Holm, så har Rosenborg gjort et meget godt kjøp.

- Han var utrolig god i fjor og ble kåret til beste forsvarsspiller i den danske ligaen.

En som er langt fra noen nykommer i RBK er Per Ciljan Skjelbred. Paradoksalt nok er 23-åringen veteranen i årets Rosenborg-lag. Midtbanespilleren som har spilt tippeliga-fotball for RBK siden 2004 lar seg imidlertid ikke stresse av at spillere som Vadim Demidov, Kris Stadsgaard, Anthony Annan, Steffen Iversen og Roar Strand er borte.

- Jeg føler ikke jeg har noe mer ansvar nå enn tidligere. Jeg skal gjøre den samme jobben på banen som jeg alltid har gjort, sier Skjelbred.

Til tross for at den ene RBK-spilleren etter den andre har forsvunnet utenlands, har ikke Skjeldbred hastverk med å komme seg ut.

- Det er ikke noe jeg stresser med. Jeg har vært klar for utlandet lenge og det er en spennende tanke, men jeg har fokus på Rosenborg.

HTML EMBED

Vår vurdering av Rosenborg:
De to siste sesongene har ikke Rosenborg tapt en eneste bortekamp. 0 tap på 30 bortekamper i Tippeligaen er intet annet en svært imponerende.

Nå er flere av lederskikkelsene og kontinuitetsbærerne borte, men vi tror fortsatt Rosenborg er gode for gull også i 2011.

Jim Larsen var trolig den siste brikken som trengtes for å gjøre et godt forsvar enda bedre. Trønderne har i tillegg Mattias Bjärsmyr, Alejandro Lago, Simen Wangberg og Jon Inge Høiland som stopperalternativer.

På backplass er det få i Tippeligaen som kan matche fjorårets vinner av Tippeligaen. Mikael Lustig og Mikael Dorsin er bunnsolide og viktige også i Rosenborgs offensive spill.

Det største spørsmålstegnet er hvor stort savnet etter Anthony Annan blir. Markus Henriksen gjorde en god sesong i fjor og har også gjort det bra i Annan-rollen. Men kan 18-åringen prestere like godt når forventningene er langt større enn før forrige sesong?

Gjermund Åsen kan fort være nestemann til å få sitt gjennombrudd. I treningskampen mot Stabæk viste den tidligere Strindheim-spilleren at han har nivået inne, og vel så det, mot Tippeligaens kanskje beste midtbane (Hauger og Farnerud red.anm.)

Per Ciljan Skjelbred står nå igjen som Rosenborgs fremste varemerke. 23-åringen går mot en ny god sesong og bør kunne nærme seg landslagsplass til tross for at han ble utelatt fra Egil Olsens tropp til kampen mot Danmark.

På topp har Rosenborg en svensk målgarantist. Rade Prica har scoret 30 mål på de siste to sesongene i Tippeligaen. Steffen Iversen er borte, men Prica har fått en ny spennende angrepsmakker i Mushaga Bakenga.

Boti Goa er foreløpig ukjent for det norske fotballpublikum, men kan bli en spennende tilvekst i en sterk RBK-stall.

Trønderne har ennå ikke lykkes i jakten på en sentral midtbanespiller, men det er ikke usannsynlig at en Annan-erstatter snart dukker opp på Lerkendal.

Kanskje må Jan Jönsson vente til sommervinduet åpner med å hente en ballvinner til klubben.

Jönsson ser på Henning Hauger som en naturlig Annan-erstatter, og det kan være aktuelt med en overgang. 26-åringens kontrakt går ut etter årets sesong og Stabæk må selge i sommer for å få igjen penger for midtbaneankeret.

Til tross for at flere sentrale spillere fra de to foregående sesongene er borte, tror vi årets Rosenborg-stall er god nok for nytt gull i 2011.

Nettavisens tips: Gull

HTML EMBED
Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken