Timothy Dupont vant den femte etappen av Tour De Bretagne, det var hans andre etappeseier i rittet og den sjette seieren til nå i 2013. Ventilair-Stéria-rytteren vant spurten i hovedfeltet, mens Vegard Robinson Bugge kjørte inn til en 13.-plass.

Vegard Breen er best plassert blant de norske med en 25. plass, og er 1.09 bak lederen Riccardo Zoidl etter dagens etappe. 23-åringen er derimot bare seks sekunder bak tiendemann i sammendraget.

- Jeg hadde ikke noe spesielt god dag på sykkelen, men jeg satt greit med i første gruppen da det sprakk opp mot slutten, sier Breen til procycling.no.

En gruppe på 25-30 ryttere utkrystalliserte seg etter dagens to korte stigninger. Men mange av de

fremste rytterne i sammendraget var foran splitten, og kjøreviljen ble deretter.

- Han som vant etappen var borte i splitten. Men da de som sto høyt i sammendraget var der, var det ikke så mye å kjøre for, sier Breen.

Tempoetappe som skiller
Dagens etappe var den femte av syv etapper i det franske løpet, som avsluttes onsdag. Den sjette etappen er en tempoetappe på drøye 15 kilometer. Sammendraget avgjøres med en krevende sisteetappe med gruspartier og bakker underveis.

- Jeg er klar for tempoetappen i morgen. Den kommer til å skille litt, men det er begrenset hvor mye utslag det er mulig å skape når den ikke er lengre, sier Breen.

Franske grusveier
Joker Merida-syklisten mener siste etappen kan slå begge veier. Han tror noen ryttere blir passive og prøver å forsvare plasseringen fremfor å angripe lederen.

- Jeg kommer til å gå for et toppresultat på siste etappe. Det blir en spennende dag med grusveier og kupert terreng. Hvis jeg ikke er uheldig i morgen, kommer jeg til å være så høyt i sammendraget at jeg blir passet på, sier Breen.

- Håper du derfor på et hardt utskillingsritt, hvor det blir vanskelig å kontrollere på slutten?

- Ja, det er kanskje den eneste muligheten. Da kan det virkelig skille. Vi har kjørt noen harde etapper nå, og mange ryttere var slitne i dag. Det sprakk opp på de to korte bakkene vi kjørte i dag, og på siste dagen er de forhåpentligvis enda mer utslitt. Jeg kommer uansett til å gå for et toppresultat på siste etappe

Alle resultater fra 5. etappe finner du her!