Thomas De Gendt hadde en resultatfattig 2013-sesong og sto lenge uten kontrakt for den kommende sesongen. Han signerte sent i høst en ettårskontrakt med Omega Pharma-Quick Step, med en lønn tilsvarende 20 prosent av hva han hadde i Vacansoleil-laget i år. Nå sier han også at han neppe kan forvente å bli kjørt for i det nye laget.

Les mer: De Gendt med millionsmell

- Jeg vet jeg ikke kan forvente å være kaptein i Omega Pharma-Quick Step. Jeg er signert for å jobbe for Rigoberto Uran i Giro d’Italia. Etter sesongen jeg hadde, kan jeg ikke kreve noe som helst, sier De Gendt til belgiske Het Niuwsblad.

«Går til grunne av stress»
De Gendt ble nummer tre i 2012-utgaven av Giro d’Italia, men har ikke klart å følge opp i sesongen som gikk. Han vant en etappe i Volda Ciclista a Catalunya og var på offensiven i Tour de France, hvor han vant prisen for den mest offensive rytteren på femte etappe. Vacansoleil-laget blir ikke å se på øverste nivå i proffsirkuset neste år, og De Gendt uttalte at han holdt på å gå til grunne av stresset for at tilbudene fra World Tour-lagene uteble. Nå er syklisten bare glad for å være tilbake.

Les mer: Giro-treer: - Kanskje jeg heller blir postmann

- Tour de France starter i England og laget vil være bygd rundt Mark Cavendish. Det er ikke noe problem for meg å gå glipp av Touren. Jeg er bare glad for å være tilbake i Giroen og fjellene der, sier De Gendt.

Store forsterkninger
Omega Pharma-Quick Step har forsterket stort før neste sesong. I tillegg til De Gendt kommer Rigoberto Uran, Jan Bakelants, Julian Alaphilippe, Wout Poels, Mark Renshaw og Petr Vakoc til laget.

Ryttere som Sylvain Chavanel, Dries Devenyns og Peter Velits får ikke fornyet tillit.