RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

”Jeg kunne servet med en basketball”

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Blir kulthelten Ivo Karlovic årets hit i Wimbledon?

Han har titusener av følgere på Twitter, der han underholder med stor humor. Han blir nervøs i store forsamlinger og stammer. Han er 2,08 meter høy. Og han er alle motstanderes servemareritt. Tirsdag er Kroatias tennishåp, Ivo Karlovic (32), i gang med årets Wimbledon. Noen tror han kan bli årets overraskelse.

- Wimbledon er den morsomste Grand Slam-turneringen, og passer mitt spill godt. Jeg har tro på at jeg kan gjøre en god turnering, sa Karlovic til The Guardian nylig.

Karlovic nådde kvartfinalen i gressturneringen for to år siden, men har det siste drøye året slitt med en akhillesskade og manglende form. I både Australian Open og French Open røk han ut i første runde, og mange tror han gjør det samme mot 23.rankede Janko Tipsarevic i første runde av Wimbledon.

Men Karlovic har et ess i ermet: Han har en serve som, når han treffer innenfor krittet, får motstanderne til å stå stille og gispe etter luft. 251 kilometer i timen er den hardeste serven målt til nå, ingen andre er verken over eller ved siden.

– Jeg kunne servet med en basketball, sa han da han for tre år siden slo Roger Federer i tredje runde i Cincinnati Masters. Også Novak Djokovic har fått føle Karlovic' serve, og tapte for ham i Madrid Masters i 2008.

Kultfigur
Karlovic, som overlevde krigen i Kroatia på 90-tallet, er nå utenfor toppseedingen, men gode resultater i oppladningen til Wimbledon har gitt optimistene tro på mannen, som med sitt steinansikt og 2,08 meter kan skremme spillere allerede før første ball er spilt.

I 2003 fikk Leyton Hewitt oppleve Karlovic’ kraft: Den regjerende Wimbledon-mesteren ble servet i stykker i første runde og gikk slukøret av gressteppet på centercourten. Han kom som en mester og gikk to timer senere som en taper.

Men selv om Karlovic ser ut som en tøffing, er han også en vitsemaker. Han er en kultfigur på Twitter, der han stadig vekk overrasker med morsomme innlegg.

”Over 10.000 følgere? Hvis like mange fulgte meg utenfor Twitter, måtte jeg lagt meg ned i fosterstilling og overgitt meg.”

”Når de sier ”etter mørket”, mener de på morgenkvisten?”

”Jeg synes oljeselskapene burde gi bort biler gratis på samme måte som mobilselskaper gir bort telefoner gratis”.

Og: ”Er ”ingen kommentar” en kommentar?

Stammer
Journalister som har møtt Karlovic på pressekonferanser har også sett en annen side av ham. Mannen med steinansiktet blir nervøs i store forsamlinger og stammer når han snakker.

– Det var forferdelig i begynnelsen, men jeg har tvunget meg selv til å snakke i forsamlinger og stammingen blir gradvis bedre, sa han nylig til The Guardian.

For ikke lenge siden så han den Oscar-belønnede filmen ”The King’s Speech” og kjente seg godt igjen.

– Mange i salen lo, men jeg lo ikke i det hele tatt. For meg er ikke stamming noe å le av, sa han.

Server han i hjel Tipsarevic tirsdag, er det han som kan le. Kanskje ler han hele veien til en ny kvartfinale?

Følg Nettavisens Wimbledon-dekning live her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere