- Det er klart det er veldig surt å bli tatt igjen sånn på slutten, men det var rett og slett ikke mer krefter igjen, forklarer Edvald Boasson Hagen til procycling.no.

Den norske kraftspurteren hadde da nettopp kommet i mål etter å ha gått solo på de siste tre kilometerne av den tredje etappen i Tour of Beijing. Med èn kilometer igjen var ikke feltet å skimte bak nordmannen, men med en langspurt i det bratte avslutningspartiet hentet de inn meter på meter.

Med fattige 25 meter frem til streken suste Francesco Gavazzi og Daniel Martin forbi den tapre nordmannen, som dermed måtte ta til takke med tredjeplass på etappen.

- Jeg hadde planlagt å støte akkurat der jeg gjorde det. Jeg har kjørt bakken tidligere, men det var ikke sånn at jeg hadde planlagt på forhånd å angripe der. Men jeg måtte prøve noe for å ta sekunder på Tony (Martin), forklarer den norske mesteren.

Angrep for å knekke Martin
For etter at den tyske tempomaskinen hadde smadret konkurrentene på onsdagens etappe var det vinn eller forsvinn for Edvalds sammenlagtsjanser i den kuperte avslutningen.

- Jeg angrep både for å ta sekunder på Tony i sammendraget, men også for å få etappeseieren. Dessverre gikk ikke noen av delene, men man klarer det ikke om man ikke prøver heller.

Med to flatere etapper igjen forandrer nordmannen nå fokus.

- Det blir veldig vanskelig å ta nok tid for å ta sammenlagtseieren, men vi får prøve å få med oss en etappeseier, sier en offensiv Boasson Hagen.

Slik gikk etappen
Etter å i realiteten ha tapt kampen om sammenlagtseieren i Tour of Beijing til Tony Martin på onsdagens etappe, var det en revansjesugen Edvald Boasson Hagen, som jaktet etappeseier på torsdagens tredje etappe.

Med målgang ved den berømte kinesiske muren så etappen skreddersydd ut for nordmannen.

Opp den slake stigningen mot mål ble dagens brudd kjørt inn av et ivrig Omega Pharma-Quicks Step lag. På bakhjulet til sammenlagtleder satt nordmannen strålende plassert.

Sylvain Georges satt inn et småfarlig angrep på slutten, men han ble hentet med bare noen kilometer igjen til mål. Igor Anton kontret direkte og satt press på det kraftig reduserte hovedfeltet.

Edvald Boasson Hagen støtet seg opp alene med tre kilometer igjen og føk forbi Euskaltel-rytteren.

Angrepet virket nøye planlagt, for rett etter angepet kom en liten utforbakke hvor nordmannen økte forspranget.

Men med to kilometer igjen til mål begynte det å stige så smått igjen. Nordmannen hadde tydeligvis kongebein og da han passerte med kun kilometer igjen til mål var ikke feltet å se bak den norske mesteren.

Kom i rakettfart
Hele 17 sekunders luke hadde han og det så ut som at ingen kunne gjøre noe med den norske sykkelstoltheten.

Men med 300 meter igjen til mål startet hovedfeltet en langspurt samtidig som det ble brattere.

Melkesyren hadde hopet seg opp i beina til Edvald og med 30 meter igjen til mål ble han passert av Francesco Gavazzi og Daniel Martin, som tok de to øverste plassene.

Boasson Hagen måtte ta til takke med tredjeplassen, men tok litt inn på sammenlagtleder Tony Martin. Nordmannen er fortsatt nummer fire sammenlagt.

Resultater:
1. Francesco Gavazzi (Astana) 4.05.08
2. Daniel Martin (Garmin) s.t.
3. Edvald Boasson Hagen (Team Sky) s.t.
4. Rinaldo Nocentini (Ag2r) s.t.
5. Rui Costa (Movistar) s.t.
6. Tom Jelte Slagter (Rabobank) s.t.
7. Eros Cappechi (Liquigas) s.t.
8. Moreno Moser (Liquigas) s.t.
9. Mathias Frank (BMC) s.t.
10. Daniele Petropolli (Lampre) s.t.