Etter Vancouver Canucks nederlag i den avgjørende finalekampen i NHL-sluttspillet, lagde frustrerte supportere kaos i gatene til OL-byen.

Den fulle og sinte folkemengden satte fyr på biler og søppelkasser, de knuste vinduer, dynket storskjermer i øl og danset på biler som de hadde veltet over ende.

Les mer: - Folk oppfører seg som dyr

Opprørspoliti ble satt inn for å prøve å få situasjonen under kontroll, med virkemidler som røykgranater og pepperspray. Men midt oppi kaoset var det et par som var mer opptatt av hverandre, enn kaoset som hersket rundt dem - i hvert fall tilsynelatende.

Bildet av paret som lå på bakken og kysset mens opprørspolitiet er i ferd med å møte den voldelige folkemassen i bakgrunnen, gikk verden rundt.

Nå er paret identifisert.

Forsøkte å roe ned kjæresten
Det kjærlige paret på bildet er Scott Jones og Alexandra Thomas. Jones er en australsk bartender som jobber i Vancouver, mens Thomas er en collegestudent fra Canada. Paret var nysgjerrig på hva som skjedde i byen og tok turen for å se på kaoset.

Da havnet de foran opprørspolitiet som var på vei mot opprørerne. Det førte til at Alexandra ble slått av et politiskjold og gikk i bakken.

- Jeg ble opprørt og visste ikke helt hva som foregikk, sier Thomas til The Spring Morning Herald.

Scott Jones la seg deretter ned ved siden av kjæresten og prøvde å trøste henne.

- Politiet begynte å slå oss, antakeligvis ville de at vi skulle flytte på oss, men vi var jo ikke aggressive, så jeg skjønner ikke hvorfor. Til slutt løp de videre, og da lå vi på bakken. Alex var naturligvis litt hysterisk, så jeg prøvde å roe henne ned, sier Jones.

Det var da kysset inntraff, noe som ble fanget opp av en fotograf. Bildet av de to skulle gå verden rundt.

- Kunne ikke tro det var oss
Dagen etter opprøret ble paret sjokkert da de så at øyeblikket hadde blitt dokumentert av fotograf Rich Liam.

- Da jeg så det før første gang tenkte jeg; nei, det er ikke... Jeg kan ikke tro at der er oss, forteller Alexandra Thomas til Toronto Star.

- Så undersøkte jeg bildet litt nærmere, og skjønte at det faktisk var oss. Det er et veldig avslørende bilde, legger hun til.

Jones og Thomas har i dagene etter bildet ble publisert blitt rent ned av forespørsler fra medier fra hele verden. Nå er historien deres fortalt.

- Da jeg så bildet kunne jeg ikke tro det var oss, men jo mer jeg så på det skjønte jeg at det er ganske kunstnerisk, uttaler Thomas.

- Det er virkelig noe vakkert over det.

(Under kan du se video fra opptøyene i Vancouver)

HTML EMBED