Oslo (ANB): Spydebergingen var offensiv og optimistisk etter å ha vært nest raskest på torsdagens shakedown, men årets nest siste VM-runde åpnet likevel skrøpelig fredag.

Solberg hadde store problemer med å få feste på underlaget på den første fartsprøven og ga bort dyrebare sekunder til rivalene. Fram til etappevinner Sebastien Loeb skilte det over 20 sekunder ved målpassering.

- Jeg prøver alt jeg kan, men har ikke noe grep. Det er problemet. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg må gjøre noe, sa Solberg til wrc.com

Vant prøve to
Fartsprøvene på åpningsdagen av Rally Spania kjøres både på asfalt og grus. Solberg valgte å kjøre med grus-oppsett og grusdekk på sin bil, og ble muligens straffet for akkurat det på den første etappen. Den gikk på asfalt.

Prøve nummer to ble imidlertid kjørt på grus – og plutselig var Solberg tilbake i teten. 35-åringen var raskest av samtlige, men klarte ikke på langt nær å kompensere for det tapte på prøven i forkant.

På fartsetappe nummer tre var Solberg tredje raskest – og klatret til fjerdeplass sammenlagt i Rally Spania. Avstanden fram til ledende Loeb økte imidlertid til nesten 24 sekunder.

VM-toer Sebastien Ogier er andremann i rallyet etter halvkjørt åpningsdag - mens Jari-Matti Latvala er tredjemann. Ti sekunder skiller Petter Solberg fra pallen.

Bør slå Latvala
Latvala er for øvrig Solbergs argeste konkurrent i kampen om tredjeplassen i årets VM. Spydebergingen bør slå finnen i Spania for å holde liv i håpet.

11 poeng skiller de to foran årets to siste VM-runder.

Storebror Henning Solberg, som også i Spania kjører en S2000-bil med belgiske Stephane Prevot ved sin side, har fått en god start på rallyet.

Østfoldingen er nummer 11 så langt i Spania - rundt to minutter og 30 sekunder etter ledende Loeb. (ANB)