Det var fredag at stortingspolitiker Øyvind Korsberg (Frp) gikk hardt ut mot toppdommer Svein-Erik Edvartsen.

Ifølge Nordlys var politikeren rasende forbannet over pipeblåserens opptreden i møtet mellom Vålerenga og Tromsø 16. mai.

«Kampfiksing gjelder ikke bare spillere, at TIL ikke fikk straffe er helt.......Dommer Edvartsen bør granskes og ikke få dømme mer i år», skrev politikeren på Twitter.

Les hele saken her: Edvartsen beskyldes for kampfiksing av stortingspolitiker

Fikk ros
Utspillet falt ikke i god jord hos Edvartsen og den profilerte dommeren reagerte. Edvartsen tok kontakt med advokat John Christian Elden for å sette Korsberg på plass.

Edvartsen krevde også en unnskyldning fra Frps idrettspolitiske talsmann. I Norges Fotballforbund mener man Edvartsen håndterte saken på riktig måte.

- Jeg ble beskyldt for det verste en dommer kan bli beskyldt for av en idrettspolitisk talsmann og da tok jeg nødvendige grep umiddelbart, sier Edvartsen til Nettavisen.

- Jeg har snakket med dommersjef Rune Pedersen, kommunikasjonsdirektør Svein Graff og generalsekretær Kjetil Siem i NFF. Siem roste min raske og etter hans oppfatning gode håndtering av denne saken til tross for at det var 17. mai og han synes også det var helt greit å involvere Elden. Det er jeg veldig glad for, fortsetter Edvartsen.

Etter at Kolberg fredag kveld kom med en unnskyldning for utspillet, har Edvartsen nå valgt å droppe det hele.

- Jeg har registrert at Korsberg på politikerspråket har beklaget seg offentlig på en klossete måte. Det tar jeg til etterretning og saken er lagt død fra min side. Nå gleder jeg meg til min neste tippeligakamp, sier Edvartsen.

- Beklager
Korsberg sa følgende om saken til Nettavisen fredag kveld.

- Jeg beklager både overfor Elden og Edvartsen. Det var ikke meningen å etterlate et inntrykk av kampfiksing.

Og la til:

- Man må se på alle elementer som påvirker et resultat i en fotballkamp. Det er mange som spiller på en kamp, og da er det viktig å se på helheten.