Landslagstrener Alexander Stöckl sender et rutinert norsk lag til den tysk-østerrikske hoppuken for å ta opp kampen mot de to siste utgavenes vinner Gregor Schlierenzauer.

Anders Bardal har deltatt i hoppuken elleve ganger tidligere og kjenner etter hvert det spesielle med å prestere over fire hoppkonkurranser på fire forskjellige steder på en drøy uke.

Også Anders Jacobsen har hatt et godt grep om hoppuken. Han vant i gjennombruddssesongen 2006/07 og satte virkelig press på Schlierenzauer forrige sesong ved å vinne de to første rennene i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen.

– Jeg satser alt på ett kort til hoppuken. Jeg føler det meste sitter hoppteknisk, men jeg mangler litt på det fysiske etter kneoperasjonen, sa Anders Jacobsen blant annet da han var gjest i NRK-studioet i helgen.

Da var Anders Bardal og de andre hopperne opptatt med verdenscuphopping i Engelberg.

Tom Hilde har også mye hoppukerutine, mens Anders Fannemel var debutant i fjor. Ole Marius Ingvaldsen blir den eneste debutanten i år, mens Rune Velta fikk den siste plassen på bekostning av Robert Johansson.

De norske hopperne trente en hel uke i den spesielle Schattenbergbakken mellom rennene i Titisee-Neustadt og Engelberg. Jacobsen dro hjem for å hvile seg i hoppukeform.

– Jeg skal ikke hoppe mer før vi er klare for Oberstdorf med trening og kvalifisering, sa Jacobsen.

Anders Bardal har så langt i verdenscupen vist seg som en av de mer stabile hopperne. Polske Kamil Stoch og Gregor Schlierenzauer har flere verdenscuppoeng, men har også vist litt mer variasjon i resultatene. Kan det være duket for Bardal i hoppukesammenheng denne sesongen?

Østerrikerne har vunnet hoppuken sammenlagt fem år på rad ved Thomas Morgenstern, Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler og Gregor Schlierenzauer.

Så langt denne sesongen har tyskerne, polakkene og japanerne vist seg som tøffe utfordrere for seiersvante østerrikere. (©NTB)